Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru a evita o criză pe piaţa serviciilor de sănătate decontate de stat, Executivul a decis să prelungească cu trei luni normele privind acordarea asistenţei medicale pentru persoanele asigurate şi neasigurate.

Este vorba de adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019 şi pentru prorogarea unor termene. Ordonanța prelungește cu încă trei luni valabilitatea pachetelor medicale, în condiţiile întârzierii adoptării bugetului de stat pe 2019: pachetul de bază, care cuprinde serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătăţii, medicamentele, dispozitivele medicale şi alte servicii la care au dreptul asiguraţii, dar şi pachetul cu servicii minimale pentru persoanele neasigurate, care cuprinde servicii medicale ce se acordă numai în cazul urgenţelor medicale (inclusiv operații chirurgicale), al anumitor tipuri de boli, servicii medicale pentru gravide, servicii de planificare familială și servicii de prevenţie.

Integral pe România LiberăComentarii

vio bugetul a intarziat trei luni

21 martie 2019 15:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.