Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale de sănătate şi de termene, a afirmat ministrul Sorina Pintea, adăugând că reproşurile sunt foarte uşor de făcut din afară.

"Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede domnul preşedinte că ştiu, dar replica mea a fost la ceea ce dânsul a afirmat că avem probleme cu programele naţionale. Da, cu anumite programe avem probleme, pentru că bugetul a fost publicat în Monitorul Oficial în 15 martie. Ca să aplici programe de sănătate, inclusiv cele noi, ai nevoie de două ordine - unul al CNAS, un ordin de ministru al Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern, este o legislaţie agreată şi de UE, nu este o invenţie a României. Ai nevoie de cel puţin 45 de zile în transparenţă decizională, conform legii, apoi o perioadă de contractare între direcţiile de sănătate publică şi aici mă refer la programele de prevenţie - pe care le gestionează MS - şi spitale", a explicat, miercuri, ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Sorina Pintea consideră că reproşurile sunt uşor de făcut din afară.

"A fost o replică la replică, nu mă aşteptam la o altă replică. Înseamnă că domnul preşedinte are consilieri buni pe sănătate. Nu e un reproş corect. În primul rând, preşedintele are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale şi de termene. Reproşurile sunt foarte uşor de făcut privind din afară, dar cred că ar trebui, în ceea ce priveşte sănătatea, să colaborăm foarte bine", a spus ministrul.


Comentarii

vasile prostie fara perseverenta nu face doi bani! v-a spus omul ca ati dat bugetul cu TREI LUNI intarziere ! voi soros ,soros ! imbecili!

21 martie 2019 7:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.