Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O femeie din Scoţia, capabilă să miroasă boala Parkinson, i-a ajutat pe oamenii de ştiinţă să descopere cauza indicatorilor olfactivi specifici, crescând astfel şansele de realizare a unui instrument de detectare precoce a acestei afecţiuni, relatează miercuri Press Association.

Joy Milne, o fostă asistentă medicală din Perth, a observat o schimbare subtilă de miros corporal la regretatul său soţ, Les, cu mulţi ani înainte ca acesta să fie diagnosticat cu boala progresivă a sistemului nervos.

Femeia în vârstă de 68 de ani a declarat că a observat la soţul ei un miros neobişnuit, de ''mosc'' şi ulterior l-a abordat pe un cercetător în cadrul unei conferinţe organizată în Marea Britanie pe tema bolii Parkinson.

Un studiu inspirat de presupusa sa capacitate de a mirosi anumite molecule asociate acestei afecţiuni a debutat în 2015 la Universitatea Manchester, iar concluziile acestuia au fost publicate recent în jurnalul ACS Central Science.

Integral pe România LiberăComentarii

Kuminecăturile Gemene Întrebucerea ecce când oare va fi dezlegat misterul din spatele infekției căcănarilor? Care ecce oare mirosul specific psihopaților repetenți și oare poate acesta fi detectat înainte să apară simptomele diarriei explozive? Din păcate câtă vreme Dr Kuru insistă că pidosnicii sunt sănătoși tun și cozonacul cu rahat ecce pe masa oricărui om sănătos, nu există o corelație concretă care să fie studiată în acest scop. Ghinion.

20 martie 2019 14:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.