Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că România „s-a cam grăbit” când a aderat la Parchetul European (EPPO), susţinând că ţara noastră nu trebuia să se înscrie, ci doar să păstreze o colaborare. Afirmaţia acestui vine în contextul în care mâine va avea loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliul UE privind desemnarea primului procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, aceasta având susţinerea Parlamentului.

„România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a declarat Şerban Nicolae, citat de Radio Europa Liberă. Acesta din urmă a mai spus că România ar putea doar colabora cu EPPO, aşa cum fac celelalte state care nu au aderat la parchetul paneuropean antifraudă. „Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu eşti obligat, doar cooperezi”, a adăugat deputatul PSD.

Integral pe Adevărul