Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare", a spus şeful statului, la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

"S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis.


Comentarii

În ce țară am ajuns să trăim?! Într-o țară în care ”PREȘ edintele” cu ”n” DOSARE PENALE, dosite de gașca de la DNA și tractoristul de Lazăr, are tupeul, nesimțit, să ne vorbească despre respectare legii. Păi băi Johannis ce facem cu falsul în acte, făcut de tine și Carmen? Ce facem cu casele furate? Ce facem cu acei copii ? .......... Ce facem cu DOSARELE TALE PENALE?!

21 martie 2019 8:52

Tudorel sluga psd distruge statul de drept si democratia Gruparea mafiota PSD&Alde au capturat Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției. Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției! De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

20 martie 2019 22:24

Poteca HOTILOR croita de SLUGA PSDracnea, tudorel toader Se-ncoloneaza HOTII si penalii care-au nenorocit tara si milioane de romani, asa cum le-a creat sluga PSD-ului si-a lui DRACnea, tudorel toader, poteca penalilor sa conteste completurile de 3, 4, sau cinci judecatori de parca HOTIILE si FURACIUNILE lor nu sunt tot alea! Stie toata Alexandria ca alea doua femei au lucrat tot timpul pentru CJ Alexandria si pentru Dracnea, si ce vrea tudorel sa faca! sa tot schimbe completurile pana il scoate curat pe bestia asta de om, DRACnea, care a furat de la gura copiilor! Toti astia care fac poteca acum si reclama si ei completurile ilegale nu-i stie lumea ca sunt HOTI dovediti si-au furat de vedem cu totii in ce palate si huzur traiesc!? Chiar sutem toti luati de prosti!? La puscarie cu toti borfasii astia, banii furati inapoi tarii si oamenilor pe care i-ati furat HOTILOR! Ka asa ati vrut si ca puteti voi sa faceti tot ce vreti si sa nu patiti nimic...PANARAME PENALE CE SUNTETI!

20 martie 2019 22:02

Ion Georgescu Marea tragedie a țării anul ăsta este că PSD-ismul n-are candidat eligibil in alegerile prezidențiale....Dragnea, Infractorul Condamnat...acum și beteag....cel ce l-a supt juna blondină facînd adulter de cînd era însurat și pleca cu ea în Brazilia....saracuțu, de atîta supt s-a ridicat pe maduva spinarii și l-a afectat la nervu șciatic....Oricum are 5 sau 6 % intenție de vot....Așa că Iohannis v-a defila către al 2-lea mandat....Este inteligent, prezentabil, elegant, sănătos și sportman,nobil, cunoscator a mai multor limbi străine, agreat de mai marii lumii....Pe cînd Dragnea este pus la colț și huiduit și de ai lui socialiști europeni (Vezi ce s-a întîmplat la Madrid)....Păi ce, noi romanii avem nevoie de un Președinte ținut la colț și neagreat de cancelariile străine ???....Să ne înjosescă toți în lume și-n Europa !...

20 martie 2019 19:31

@Borfașii lui dracnea Hasta-i prea de tot! Carevasăzică, după mintea peltică a celui de mai jos, Iohannis ecce și el borfaș de-al lui dracnea devreme ce nu ecce un penal de rând, ci penalul penalilor! Ca atare, șmecherii din Uniunea Secureilor Români (USR) nu vor atât „Fără penali”, cât „Fără Iohannis”. Adică funia din casa spânzuratului!

20 martie 2019 16:17

Borfasii lui dracnea Cand vom scapa de acesti analfabeti, aceste nulitati, aceste non valori? Un stat care se respecta nu poate fi acaparat de niste borfasi ordinari- carora nu li se poate opune nimeni pe motiv ca s-au incarligat precum o caracatita, unul mai penal decat altul, unul puscarias, altul mincinos, altul analfabet- aceasta este clasa elitelor, ajunse la bataranete- dupa cumpararea unor studii de la particular, fara experienta in activitate, fosti soferi, mecanici, tractoristi- sa ne conduca in timp ce , adevaratele capacitati cu cariera extraordinara in spate, - NU au loc de de semidoctii astia!

20 martie 2019 14:38

FARA PENSII SPECIALE...pls! Gasca de HOTI din jurul lui DRACnea si ALDE tariceanu. Astia au grija godacilor cu PENSII SPECIALE care mananca TOT BUGETUL. Aproape trei sute de mii de speciali de-ai lui DRACnea si-ai PSD-ului iau PENSII SPECIALE cat iau pensie patru milioane de amarasteni! Asta-i cea mai mare HOTIE care omoara tara si pe noi toti!

20 martie 2019 14:31

Au ajuns HOTII sa conduca RO In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!

20 martie 2019 14:27

Ja! Și eu sunt aproape rupt în kur. D-aia mă tot gândesc și mă razgândesc dacă să mai catindez sau să nu mai catindez.Până la urmă mă gândesc să văz dacă îl mai bagă sau nu-l mai bagă gealații pe Dracne la zuhaus! Amu, eu mi-s de vină că l-am pus pe blegul de Edy unde nu trebuia. De-l păstram pe Coldea, e-he, eram acu cu-n crăcan pe munții Carpați, iar cu celălalt pe munții Balcani!

20 martie 2019 13:34

Ecce Kurrupt Și azi m-am trezit cu întrebucerea în arianus ca un repetent. Sunt aproape hotărât, adică în proporție covârșitoare de 8,333 procente. O să pun tuturor românilor această întrebucere odată cu alegerile eurovizionare: "Doriți să urcați pe scenă sub rochia lui Konchita Wurst și să cântați la flautul care nu se aude alături de mine?" Da sau Nu? Sper să nu stea toți fanaticii acasă cu ușa din dos încuiată ca la lecția cu familia... Ce?! Ecce vorba de Justiție?! Întrebucerea trebuie să nu fie pe românește și se rezolvă și asta. De exemplu oricum altfel decât: "Doriți ca Inchiziția să aibă dreptul să vă spargă ușa din dos și kuriștii să vă bage o sondă în sfinkter ca să afle adevărul pe care îl ascundeți în fundul kurcubeului?" Da sau Nu?

20 martie 2019 8:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.