Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se vor întâlni din nou, miercuri, la Bruxelles. Este a treia discuţie a premierului cu Timmermans, în trei săptămâni. Ieri, țările Uniunii Europene s-au declarat  favorabile înfiinţării unui grup de lucru pentru monitorizarea stării statului de drept, o iniţiativă care vizează direct România, Ungaria și Polonia, anunță COTIDIANUL.

Cu o zi mai devreme, la Bruxelles, premierul Guvernului Dragnea a lansat, potrivit europarlamentarului Frank Engel din Luxemburg, conceptul de corupţie cinstită. Ce e corupţia cinstită, în viziunea vasilichiană? Un element al identităţii noastre culturale. „O manieră de a mulţumi cuiva”.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, dezvăluit adevărata mentalitate a Vioricăi Dăncilă și a PSD: „Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncilă, înainte de a vorbi în fața plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproșat problemele legate de corupția din România. Și ea a zis că nu e adevărat, nu există coruptie in Romania, este doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva.

Mi s-a parut extrem de ingenios sa vorbesti de o diferenta culturala. Practic, as putea sa-mi cumpar direct o decizie favorabila in justitie, dar asta nu ar inseamna ca sunt corupt sau ca as corupe pe cineva, nu, as avea un comportament cultural specific”, a explicat acesta, citat de CURENTUL.

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a declarat marţi că este ”şocat de nivelul jos la care a ajuns PPE în preajma campaniei pentru alegerile europene, partid care a ajuns să mizeze pe lansarea de bârfe” în spaţiul public în ceea ce priveşte România, anunță GÂNDUL. ”Acest tip de a comunica public bârfe este scandalos. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un preşedinte de partid afiliat PPE, nu de orice politician.

Cum ar fi dacă ne-am apuca şi noi să spunem că am aflat din interiorul PPE diverse lucruri, doar pentru că am putea face acest lucru? Frank Engel şi cei din PPE, prin acest tip de comportament, arată că sunt lipsiţi de onoare şi sunt doar un cor de bârfitoare ale Parlamentului European.

Aceasta este familia politică din interiorul căreia PNL vrea să reprezinte România la Bruxelles. Românii trebuie să ştie cine sunt cei din PPE – un grup care atacă România chiar şi prin astfel de abordări murdare şi inacceptabile în politica europeană”, susţine Răzvan Popa.

Reacţia eurodeputatului PSD Răzvan Popa vine după ce Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin-Social, membru în PPE, a relatat că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, citat de ANTENA3, solicită Consiliului European "să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni, precum şi de audierea şi votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European şi să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-şef european".

În țară, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că România „s-a cam grăbit” când a aderat la Parchetul European (EPPO), susţinând că ţara noastră nu trebuia să se înscrie, ci doar să păstreze o colaborare, anunță ADEVĂRUL. Afirmaţia acestui vine în contextul în care mâine va avea loc prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliul UE privind desemnarea primului procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, aceasta având susţinerea Parlamentului.


Comentarii

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Sa-mi bag paduchii-n Europa!

21 martie 2019 4:53

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Sunt mândru că sunt găozar si psd-ist

20 martie 2019 19:11

Kuminecăturile Gemene Tot te-ai umezit la arianus citind postarea mea cu dedicație specială... Am știut că o să-ți placă. Ecce dovada că eu înțeleg punctul de vedere al eurovizionarilor. Repetenții însă evident nu mai poate umbla decât crăcănați și chiar dacă ar încerca să se prefacă că sunt normali, căcănarii nu mai poate ascunde franjurii de la gaura kurcubeului tipici specimenelor Homo Superior...

20 martie 2019 19:06

@Ecce Kurrupt Bravos! De data asta ai perfecta dreptate. Sufli in fiecare zi in flautul Lui Konchita Wrust si in loc sa-ti iasa sunete, cateodata iti curge in gura lichidul seminal numit si sperma, iar alta data o scurgere purulenta sub forma de leucoree.

20 martie 2019 17:46

Gicu Vasilica Viorica nu intelege nici ce i se da sa citeasca! Cum sa avem pretentia sa inteleaga alte lucruri?

20 martie 2019 17:08

Victor Viorel Da domnilor,Madam Dancila are dreptate....Cand se modernizeaza calea ferata Bucuresti-Constanta si se ia Spaga de 20 milioane de Euro ce se imparte la decidenti nu e vorba de coruptie....Cand se da Spaga ptr licente Microsoft cu toate ca computerele le aveau deja licentiate acele programe iar spaga se da in strainatate in hotel la Roma-Italia si se dedulcesc de-a lungu timpului vreo 8 ministrii si secretari de stat nu e Coruptie...Este specific cultural....Cand Valcov lua ca Primar la Slatina 20 % comision la lucrarile ce le aproba...nu era spagar...deci justitia gresit i-a dat 8 ani cu executare....Cand lui Dragnea i se facea cadou de subordonatii de partid Insula Belina sa pescuiasca stiuci...el nu este corupt...cand a pus mana pe Hotelul Turiss.pe Porcaria Salcia, pe Pichetu de Graniceri, pe Gospodaria de PCR Alexandria sau pe Compania de Reparatii Drumuri si Poduri Teleorman rebrenduita Tel Drum...nu este Coruptie...E adevarat aici...Este Hotzie....Jaf la drumu mare.....

20 martie 2019 14:40

Ecce Kurrupt Ecce Ridicol. Corupție cinstită?! Ciordeala tradițională ecce penală prin definiție iar ciordeala altfel ecce definiția neprihănirii. Acest set ecce valorile fundamentale ale societății noastre eurovizionare precum cele două fețe ale monedei euro. Înțeleg că în România ecce pe invers, cultural vorbind, dar dacă stai un pic să te gândești, numai pizdacii inculți susțin astfel de aberații, majoritatea covârșitoare de 8,333 procente a specimenelor Homo Superior cântă în cor cu noi la flautul care nu se aude al lui Konchita Wurst...

20 martie 2019 11:03

Bine, ma boule? SI ce are una cu alta? Nu la fel avem judecatori la CEDO, desi ei sunt organizati si functioneaza in plan national dupa legile romane? UE, o stie toata lumea, este o structura supra-statala, iar dreptul comunitar este primordial si in acelasi timp subsidiar dreptului national al statelor membre. Asta se invata la Drept Comunitar, prin anul 2 de facultate, dar tu ai fost prea ocupat sa fii sofer in loc sa faci o facultate de drept serioasa.

19 martie 2019 20:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.