Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Odiseea apariţiei şi dispariţiei OUG 114 pare că nu se mai termină, în pofida faptului că toţi actorii economici vizaţi se opun. Discuţiile din coaliţia de guvernare continuă şi datele chestiunii se schimbă mereu.

Modificarea OUG 114 ar putea viza renunţarea la taxa anuală de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din Energie, pentru toate companiile care trebuie să plătească acum această taxă. Altă modificare ar viza abrogarea prevederii din OUG 114, referitoare la obligaţia companiilor din Energetică de a vărsa la stat 35% din rezervele de cash de la finalul anului trecut, informează sursele Economica.net.

Cele două propuneri sunt susţinute de ALDE. Politicienii acestui partid încearcă să convingă PSD de necesitatea implementării măsurilor, cu care social-democraţii nu ar fi de acord. Taxa de 2% nu a fost inclusă în calculul bugetului de stat pentru acest an. Vărsămintele companiilor, în schimb, da. Guvernul mizează în acest an pe încasări de 1,5 miliarde de lei din obligaţia companiilor de a vărsa 35% din aceste rezerve.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.