Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O mare bancă este acuzată de spălare de bani! Este vorba despre creditorul olandez ING. Acestauia nu i se permite să-şi facă noi clienţi pe piaţa italiană atât timp cât nu îmbunătăţeşte monitorizarea comportamentului clienţilor, a anunţat Banca Centrală a Italiei, transmit Bloomberg, Reuters şi site-ul DutchNews.nl.

Decizia vine în urma inspecţiilor organizate de Banca d’Italia în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, care au arătat că subsidiara ING din Italia nu a făcut suficient pentru a preveni tranzacţiile de spălare de bani prin conturile sale.

Integral pe CapitalComentarii

Adrian Nu se poate! Iarasi olandezii? Aprigii luptatori anti-coruptie? Intruchiparea corectitudinii? Parca mai zilele trecute citeam undeva ca firma Damen - care doreste construirea covetelor - a cerut guvernului olandez sa nu divulge continutul unor documente care aratau implicarea firmei intr-un scanal de coruptie in Africa. In alta ordine de idei: mult timp chiar i-am considerat pe olandezi foarte corecti. 2 cazuri mi-au schimbat aceasta parere. In primul caz, o nava de tip petrolier incarca din Amsterdam pentru guvernul din Mauritania o cantitate destul de mare de motorina. Toate bune si frumoase dar la destinatie, cand se iau probe din marfa si sunt trimise la analiza, se constata ca mult prea corectii olandezi le-au vandut africanilor... spalatura de tancuri, adica un amestec de motorina cu reziduuri petroliere. Foarte corecti nu-i asa? Al doilea caz: o nava incarca din SUA pt Amsterdam si se aprovizioneaza cu combustibil din SUA. Calitatea combustibilului este sub orice critica, infundand injectoarele si obligand nava sa faca 2 escale neplanificate pentru a cumpara combstibil sa ajunga la destinatie. Normal ca iese un pic de scandal cu ajungere in justitie. Ajuns la Amsterdam, comandantul primeste vizita portarelului + politie care ii cere sa predea mostra navei. Aceasta mostra de regula este pastrata de nava ca proba in dosar si se elibereaza numai cu aprobarea armatorului. Am uitat un mic AMANUNT: Portarelul a venit sa ceara proba vineri pe la ora 19.00 asa ca nu mai putea sa cheme armatorul sa ceara asistenta avocatului si daca refuza sa predea proba era arestat pe loc. Deci ce spuneti despre modul de lucru al autoritatilor olandeze? Nu te face sa iti cam schimbi parerea despre CORECTITUDINEA lor?

18 martie 2019 17:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.