Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se anunță o săptămână de foc în Justiție. Președintele PSD Liviu Dragnea ar trebui să fie audiat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ultima dată în dosarul în care a fost condamnat pe fond la trei ani și jumătate de închisoare. Liderul PSD este așteptat să aducă explicații în dosarul angajărilor fictive, un dosar în faza de apel și aproape de final. ANTENA3 susține că este foarte posibil ca apărătorii săi să ceară un alt termen, din cauza problemelor de sănătate pe care liderul PSD le are.

Și EVENIMENTUL ZILEI afirmă că Liviu Dragnea va lipsi, astăzi, de la procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman – unde urma a fi audiat ca inculpat, la Înalta Curte, în faza de apel – după ce doctorii au decis, ieri, să îl interneze în spital pe liderul social-democrat ca urmare a problemelor pe care acesta le are la spate.

După o „luptă” juridică ce a durat peste 6 luni de zile, dosarul lui Dragnea urmează să fie soluţionat de Completul 2 penal, format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa. În data de 21 iunie 2018, liderul PSD era găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu, în dosarul „angajărilor fictive” de la Protecţia Copilului Teleorman, amintește GÂNDUL. Judecătoarea Luciana Mera, cea care a făcut o cerere de pensionare începând cu luna iunie, cerere aprobată de CSM, nu a fost înlocuită din compunerae completului de 5 judecători.

La doar 12 zile de la pronunţarea condamnării liderului PSD, pronunţată de Curtea Supremă în data de 21 iunie 2018, parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE din Comisia pentru Legile Justiţiei prin modificările aduse Codului Penal aproape că au dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Astfel, explică ADEVĂRUL, în noua formă, apar condiţii mult mai restrictive, fapta de abuz fiind penală numai dacă este făcută cu scopul de a obţine „pentru sine, soţ, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial”.

 În contextul în care Dragnea este acuzat că a angajat fictiv două membre de partid, şi cum acestea nu îi sunt rude şi nici nu a obţinut un folos patrimonial, acuzaţia de abuz în serviciu ar urma să cadă. Dacă va fi adoptată în acestă formă şi intră în vigoare, Dragnea scapă de acuzaţia de instigare la abuz deoarece se va aplica legea mai favorabilă.

Pe de altă parte, anunță COTIDIANUL, Liviu Dragnea a participat sâmbătă la alegerile pentru şefia PSD Ilfov, iar în timpul evenimentului a acuzat dureri puternice de spate, motiv pentru care a mers de urgenţă la un spital din Bucureşti, potrivit secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu. Întrebat dacă este internat într-un spital de stat sau la o clinică privată, Codrin Ştefănescu a refuzat să răspundă, spunând că este vorba de „o chestiune internă“. Această informaţie a stârnit un val de critici şi ironii în mediul online. Mulţi români i-au reproşat lui Dragnea că dă dovadă de ipocrizie prin faptul că a ales servicii medicale private în detrimentul celor oferite de spitalele de stat.

Ștefănescu a evitat să dezvăluie în ce clinică se află internat liderul PSD, dar potrivit unor surse neoficiale, citate de ROMÂNIA LIBERĂ, aceasta ar fi Sanador. Vestea că Liviu Dragnea a ajuns la spital din cauza unor dureri de spate a stârnit un val de critici şi ironii după ce s-a aflat că preşedintele PSD ar fi apelat la serviciile unei clinici private. Nu sunt puțini nici cei care cred că e o simplă coincidenţă faptul că problemele de sănătate au apărut chiar înainte de a fi audiat la Curtea Supremă.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că există o legătură între înbolăvirea lui Liviu Dragnea și audierea în instanță în procesul angajărilor fictive?


Comentarii

Ecce Kurrupt Bine că Klaussfinkter Wurst Johannis nu are dureri de niciun fel. Repetentul tot timpul rânjește cu fălcile încleștate și umblă doar un pic crăcănat de când a început tratamentul cu supozitoare pentru durerea intolerabilă de la gaura arianusului... Dr Kuru face miracole, trebuie să recunoaștem.

20 martie 2019 9:35

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Dragnea are pula mare si oasse de smecher. El fute-n cur pe orisicare

19 martie 2019 9:48

vlad Dragnea ,saracul", are dureri de spate de la cat a ridicat nivelul romanilor. Ar trebui mai degraba sa se plinga Irinuca de la atata ridicat si coborit.

19 martie 2019 7:04

v, militant PSD D-l Dragnea îi va fute-n cur și de data asta. Pentru ca poate!

18 martie 2019 22:28

bobocc Pretext ca să nu se prezinte în justiție! Feudal mizerabil și împilator al poporului!

18 martie 2019 9:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.