Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armata Statelor Unite intenţionează să testeze în august o rachetă amplasată într-un sistem terestru care are raza de acţiune de aproximativ 1.000 de kilometri, în contextul retragerii din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

"Intenţionăm să testăm o rachetă lansată dintr-un sistem amplasat terestru, în august", a declarat un oficial de la Pentagon, sub protecţia anonimatului.

Dacă testul balistic va fi un succes, sistemul de rachete ar putea deveni operaţional în aproximativ 18 luni.

Potrivit oficialului citat, Statele Unite intenţionează să testeze o rachetă cu rază medie de acţiune în noiembrie.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987. Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

Integral pe MediafaxComentarii

Dr. House Acum e clar, că lumina zilei, de ce s-au retras din tratat! Mai întâi îi acuza pe ceilalți că n-au respectat tratatul și apoi apar, peste noapte, cu arme noi.

14 martie 2019 21:40

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Din investițiile în armament și dezvoltarea lui rezultă SECETE CATASTROFALE. USA Pentagon, Rusia, China, Anglia, Franța, Arabia Saudită, Iran, Coreea de Nord etc.

14 martie 2019 21:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.