Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Joi a avut loc ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ''Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă'' Borcea, din judeţul Călăraşi.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat un exercițiu de interceptare a unei platforme aeriene care utilizează neautorizat spațiul aerian național. Activitatea s-a desfășurat în prezența premierului României, Viorica Dăncilă, și a ministrului Apărării, Gabriel Leș, și a altor oficialități militare și civile.

"E un moment extrem de important. Este pentru prima oară de când am achiziționat aeronavele de luptă F-16 când acestea pot să execute misiuni de Poliție Aeriană. E crucial pentru România să-și poată proteja spațiul aerian, să poată avea misiuni standard NATO compatibile cu toti ceilalți aliați ai noștri, pentru că aici, pe flancul de Est, avem foarte multe provocări, foarte multe agresiuni.

Aeronavele Rusiei se apropie aproape în fiecare zi periculos de spațiul aerian românesc și această operaționalizare și introducerea servicului de luptă permanent de Poliției Aeriană înseamnă un gest de siguranță și de responsabilitate a Forțelor Aeriene Române în fața cărora ne înclinăm pentru munca lor și pentru sacrificiile pe care le-au făcut și le fac", a spus Radu Tudor, joi, la "Punctul de întâlnire".


Comentarii

MB Pt.Tampitul de-si zice Adrian: Ukraina si Georgia au fost teritorii apartinand URSS. Tampitule, Romania a fost mereu o Tara independenta - Republica Populara Romania si, Republica Socialista Romania, care, n-au mai fost atacate din al Doilea Razboi Mondial (de Germania Nazista). Nici acordul blestemat de la Ialta 1944-45, n-a facut din Romania un teritoriu al URSS. Bai, tampitule, pune-te cu burta pe carte....

15 martie 2019 16:10

Victor Viorel Dar nimeni nu s-ar fi gandit că Nulitatea Viorica Dăncilă le tine discurs pilotilor de aviație de vînătoare supersonice insotită de un Ministru Politruc Gabriel Leș de nici o zi de instructie in armata n-a făcut dar si-a dat Generalii si Coloneii din Logistica Marelui Stat Major pe mîna Procuraturii Militare că n-a cazut Dragnea pe interesu si comisionul lui la licitația celor 4 corvete....si aceiași Nulitate de Ministru Gabriel Leș l-a băgat pe Generalul de Armata cu 4 stele, Ciucă, Sef al Marelui Stat Major in Tribunal sa-l demită rusinos că i s-a opus lui Dragnea si Clanului sau Mafiot de la conducerea PSD-ului....Un ditamai Generalul ce a condus în luptă forțe romane pe teatrele de război externe demis înjositor de un Țîș-Bîșt, de un Pulemec de Grăsuț fără o zi de armată, Gabriel Leș....Militarul de Gardă de la bariera clădirii Marelui Stat Major n-ar trebui să-i ridice bariera să intre în clădire acest Gabriel Leș, Trădător și Vănzător al Romaniei și al Armatei Romane....S-ar crede intruchipată Madam Dancilă în Regina Maria dar tot o Nulitate si Analfabetă ramîne cu IQ la limită redusă !!!....

15 martie 2019 15:46

Adrian @Oltean: tu nu esti oltean esti Ivan. Esti trol rus care nu posteza altceva decat impotriva Romaniei si a dreptului acesteia de a fi in stare sa isi apere teritoriul in caz de agresiune din partea Rusiei. Ti-am mai vazut vreo 2 postari : de ce se duc militarii romani in Mali (sub egida ONU) ca de ce isi cumpara Romania armament modern.... Tu numesti "nave agresoare ale SUA". Aceste nave vin in Romania sa arate Rusiei ca ne sprijina in totalitate si ca ce au patit Ucraina si Georgia nu se poate repeta Romaniei. In cazul Ucrainei si al Georgiei cine a fost agresor?

15 martie 2019 10:53

Oltean F-16 este la mana a treia, o vechitura inutila, care ingrasa cu sperturi pe cei care accepta sa o cumpare. "Apara spatiul aerian" ! Cine ataca spatiul aerian al Romaniei ? Nimeni. Aeronavele Rusiei se apropie de spatiul aerian al romaniai ca sa vada ce nave agresoare ale SUA au mai venit in Marea Negra, unde nu au ce cauta.

15 martie 2019 8:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.