Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lista de candidați a PNL pentru alegerile europarlamentare face vâlvă chiar în interiorul partidului. Realizatorul TV Rareş Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare. Rareș Bogdan este urmat de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, iar pe locul al treilea este acutalul europarlamentar Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE.

Liberalii încearcă să-și recâștige electoratul din propriul bazin deoarece mulți dintre votanții PNL s-au lăsat seduși de USR sau PLUS. Prezența lui Rareș Bogdan pe lista formațiunii pentru alegerile europarlamentare, chiar pe primul loc, este o parte a strategiei liberalilor de a atrage segmentul de votanți radicalizați, cei care empatizează cu lupta dură împotriva coaliției PSD-ALDE, susține EVENIMENTUL ZILEI. Biroul Executiv al PNL a votat, ieri, lista de candidați, după care a fost validată de Biroul Permanent Național. În cursă s-au înscris 49 de candidați, votul listei a fost secret și numai unul dintre membrii BEx a votat împotrivă.

Lista cu candidații eligibili, validați în Biroul Politic Național al PNL și prezentată de ROMÂNIA LIBERĂ este următoarea: 1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV; 2. Mircea Hava, primar Alba Iulia; 3. Siegfried Mureșan, europarlamentar; 4. Daniel Buda, europarlamentar; 5. Adina Vălean, europarlamentar; 6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL; 7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL; 8. Gheorghe Falcă, primar Arad; 9. Cristian Bușoi, europarlamentar; 10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar; 11. Vlad Nistor; 12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.

În debutul ședinței Biroului Executiv al PNL de ieri, Ludovic Orban a prezentat un sondaj în care formațiunea ocupă primul loc în opțiunile alegătorilor la scrutinul din luna mai pentru europarlamentare. GÂNDUL arată că potrivit datelor prezentate de liderul liberal, intenția de vot este următoarea: PNL, 27,9%, PSD, 24,6%, Alianța USR-PLUS, 16%, ALDE, 11,8%, Pro România, 6%-7%. iberalii mizează pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%, au precizat sursele citate. Politico.eu, în sondajul pe care îl face lunar, dă în mod constant PNL pe locul doi, cu 9 locuri în Parlamentul European.

Președintele PNL, Ludovic Orban, citat de JURNALUL NAȚIONAL, l-a prezentat pe Rareş Bogdan. „Rareş Bogdan revine în Partidul Naţional Liberal şi intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de Partidul Naţional Liberal. Rareş Bogdan este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, abuzurilor, este omul care când toţi ceilalţi spuneau minciuni  a avut curajul să spună adevărul.  Este un om care, fără menajamente, şi-a pus în slujba binelui public  toate calităţile şi şi-a asumat toate riscurile  pentru a-i informa corect pe cetăţeni şi pentru a arăta cu adevărat faţa hidoasă a celor care îşi bat joc de România”, l-a prezentat liderul PNL.

Orban a declarat joi că liberalii au cea mai puternică listă pentru PE, numindu-l pe Rareş Bogdan, primul pe listă, un campion al luptei împotriva minciunii, pe Mircea Hava – campionul absorbţiei de fonduri UE, iar pe Gheorghe Falcă – un primar de success, constată COTIDIANUL. Conform liderului PNL, Vasile Blaga se va bate pentru admiterea României în Schengen.

Dintre actualii europarlamentarii, Sigfried Mureşan este, în opinia sa, printre cei mai tineri şi influenţi români din PE, Adina Vălean este cea care a contribuit decisiv la desfiinţarea taxei de roaming, Daniel Buda s-a bătut sistematic pentru interesele fermierilor români, iar Mihai Ţurcanu, „practic, a reuşit să salveze industria petro-chimică din România’, în timp ce Marian-Jean Marinescu a reuşit să obţină reglementări care să apere interesele transportatorilor români. Fostul europarlamentar Cristian Buşoi are „realizări remarcabile în domeniul sănătăţii”.

Dar lista de candidați a PNL pentru alegerile europarlamentare face vâlvă chiar în interiorul partidului. Cea nemulțumită este chiar deputata Adriana Săftoiu, anunță ADEVĂRUL. Potrivit acesteia, actualul eurodeputat Marian-Jean Marinescu, preferatul său pe lista PNL, e abia pe locul zece. Aceasta consideră că „deși activitatea lui e cu mult peste pretențiile celorlalți” și că e bine că măcar o femeie figurează pe primele 10 locuri pe lista PNL pentru europarlamentare.

„Am învins! Măcar o femeie pe primele 10 locuri pe lista PNL pentru europarlamentare. Despre ceilalți 9, las vocea poporului să se pronunțe. Să avem mult noroc că e deja populară zicerea că și cei de pe Titanic au fost sănătoși, dar nu prea au avut noroc! Să fie cu noroc, deci! Primii cinci sunt sănătoși, următorii au nevoie și de noroc.”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook. Aceasta a mai afirmat că are un preferat între cei zece, doar că e pe ultimul loc, „deși activitatea lui e cu mult peste pretențiile celorlalți.”


Comentarii

Steve McQueen un firfizon ,Rares Bogdan dorea director la TVR , dupa votarea lui Johanis a fost dezamagit de acesta si a dat din coate sa ajunga in PNL!

18 martie 2019 10:45

Galati Tot respectul ptr Rares Bogdan dar nu pot vota "la pachet" cu unul care a taiat jumatate din romanii ce au sustinut actiunea _Fara penali in functii publice.Si mai sunt cativa dubiosi pe-acolo. Nu stiu de ce n-a ales USR-ul

17 martie 2019 19:29

v "Sint sigur" ce spune Orban, partidul o sa "cistige" toate alegerile il pune la loc pe generalul .....Ghiolbanis. Cel mai mult imi place ca PDL-eprosii sub denumirea de liberali sint in frunte. Asa au distrus partidul liberal si i-a indepartat pe multii alegatori care-i votau.

17 martie 2019 0:44

v, militant PSD Și eu. Nu face el autostrazi, dar are pula mare.

16 martie 2019 15:53

Ecce ANAL istul de casă al P$D, alias Ecce Kur rupt de psd-iști Eu voi vota cu Satan Dracnea!

15 martie 2019 23:08

UNFORGIVEN Papagalu ăsta de Orban, o sa patească cu Tărtăcuță ăsta de Rareș Bogdan, precum a pățit si Antonescu cu Johannis, care drept recunoștință că l-a adus. i- a furat partidul, presedintia si l-a dat și afară de pe listele alegerilor euro-parlamentare. PS; Si asta, chiar că o și merită !

15 martie 2019 19:07

analistu` perfect Oricum, PNL nu mai e demult un partid liberal ! Asa c-au profitat PDL-istii !!!

15 martie 2019 18:10

Geo Oricum comparați-l pe Rareș Bogdan - primul în Lista Eoroparlamentarelor PNL-iști cu Rovana Plumb - acea primă din Lista PSD-istă....Păi pe unde a trecul Rovana și iarba s-a uscat !!!....A falimentat fabrica de cosmetice comunistă Magic lăsînd 700 de femei muncitoare șomere....apoi apucîndu-se de politică doar a mințit cît cuprinde....De cînd era Ministra Mediului am intrat în infrigementul Uniunii Europene pe motiv de Ne-Ecologice Gropile de Gunoi din țară și tot pe vremea ei tăierile de păduri din Romania au cunoscut apogeul...Ne minte ordinar cu 180 Km de autostradă inaugurate în 2019 cînd fostul Ministru al Transporturilor Șova zice că nu-s deschise șantiere să se realizeze atîți de mulți Km....cică doar vreo 50 Km se pot realiza....Minciuni cît cuprinde !....Minte ca Dăncilă fără să clipească !!!...Știe Cocoana asta vreo limbă străină să ne poată reprezenta cu succes ???....

15 martie 2019 17:58

Gicu Pana la urma au dreptate. Ce cauta Rares Bogdan pe lista de la PNL ?!

15 martie 2019 17:09

pnlist Blaga nu mai avea ce sa caute in politica. Cu el pe lista pierdeti

15 martie 2019 10:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.