Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un protest fără precedent este anunțat pentru astăzi în fața Universitatății "Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. O petiţie în sprijinul manifestației semnată de şase cunoscute cadre didactice a strâns în final sute de adeziuni. "De peste doi ani are loc un asalt continuu asupra statului de drept. În loc să abandoneze un demers profund toxic, coaliţia actuală de guvernare a trecut la modificarea brutală a legislaţiei referitoare la combaterea corupţiei”, spun semnatarii.

Protestul este programat de la ora 12.00, pe treptele din fața Universității "Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. O petiţie semnată de şase cadre didactice, - Flavius Solomon, istoric, Eugen Vărvărucă, matematician, Alexandru Călinescu, istoric literar, Gelu Bourceanu, chimist, Florea Ioncioaia, istoric, Răzvan Socolov, medic, şi Cezar Catrinescu, chimist, a strâns alte sute de semnături în mediul online, semnatarii reclamând asaltul asupra justiţiei şi subordonarea acesteia de către actuala guvernare, scrie Ziarul de Iași.

Apel public la implicare
"De peste doi ani, odată cu adoptarea de către Guvernul României a Ordonanţei de Urgenţă nr. 13, sub pretextul amendării legislaţiei penale şi de organizare a sistemului judiciar, are loc un asalt continuu asupra statului de drept. Încă de la începutul lunii februarie 2017, numeroase organizaţii nonguvernamentale, asociaţii profesionale şi grupuri cetăţeneşti au cerut, prin apeluri publice şi proteste de stradă, oprirea acestei agresiuni, care ameninţă fundamentele sistemului politic, ordinea constituţională şi viitorul societăţii noastre.

Integral pe HotnewsComentarii

Marius Ivanescu Problema noastra e cu ... EURO-poolla! Ca daca nu o sugem cum ne zic aia (recte: daca nu respectam Normele Europene in materie de EURO-felatzie, n.m.) atunci nici ea nu ne ejaculeaza "fonduri" de EURO-SPAGA free-tax pe esofag - intrebati-o pe Corina Creatza, daca pe mine nu ma cedeti, ca ea e experta in materie!

14 martie 2019 22:42

Băi ”fraților”!!! Care este problema voastră? Ce spune democrația? Este democrația voința majorități??????? Dacă da, atunci să-i lăsăm pe cei de la guvernare să-și facă treaba, iar dacă o s-o dea-n bară, o să aibă soarta PNȚCD, clar? Ce tot atâta numai scanda, scandal, scandal......... Eu mi-aș dori să ieșim în stradă și să protestăm vis-a-vis de comportamentul NECUVENIT ai Uniunii Europene. Nu este posibil a un funcționar, fie el și din parlamentul European, precum Timmermans, să vină și să dea indicații guvernului nostru. Ne-a fost suficienți 50 de indicații, pe vremea comunistă. Indicațiile nu sunt bune, indiferent din ce parte vin. Singura cheie de reglare este poporul, și o poate folosi, în mod corect, la VOT!!!! Acești ”profesorași”, unde erau în anul 2010 când Băsescu cu retardații din PD=PDL, actualmente disipați prin PNL, PMP, USR ...., tăiau salarii? Este clar că SE DOREȘTE distrugerea statului Roman!

14 martie 2019 15:01

Foarte bine, tovarăși neomarxiști! Aduceți-l înapoi pe Basescu sau un Băsescu-2 să vă ciuntească serios venituriel. Știți vorba aia sfântă a boborului român: „Dracul când n-are de lucru își cântăre coaiele”. Așa și telectualii lu' Pește Prăjit!

14 martie 2019 13:48

ion Credeam ca profesorii universitari se ocupa de alte probleme. Cine ii manipuleaza si pe intelectuali?

14 martie 2019 11:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.