Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De fiecare dată cînd este vorba despre anticorupție, îmi vin în minte figura și drama unui deputat PSD. Este vorba de Ion Stan, fostul șef al Comisiei pentru supraveghere și control a SRI, arestat pentru dare de mită, condamnat pentru altceva și decedat anul trecut, după nenumărate cereri de plecare la tratament în timpul cercetărilor și, mai apoi, a detenției.

Ion Stan era un om de modă veche dar interpelările, declarațiile sale în Parlament, reunite într-un volum intitulat „Idealuri social-democrate versus trădare națională“, ne arată o conștiință și un adevărat patriot. De ce îmi amintesc mereu de el? Îmi spunea de amenințările la care era supus. De la George Maior, care îl suna noaptea și-i spunea că îl arestează, pînă la presiunea procurorilor însărcinați să-l execute, toate se prăvăleau peste el și îl descumpăneau. Regreta enorm că n-a ieșit să denunțe public toate abuzurile comise de SRI, în vremea în care conducea amintita Comisie. I-am zis de mai multe ori, „Faceți-o acum!“. „E prea tîrziu, domnul meu“, zicea el. „S-au întins peste tot, sunt un pericol și pentru familia mea și pentru apropiații mei“.

Am participat la mai multe termene la ICCJ, în procesul Stan. Era ca un proces Ion Stan contra binomului. De altfel, filmul aniversar al Serviciului Român de Informaţii, ridicat chiar pe site-ul său, se deschide cu imaginile a două mari victorii (în fapt, victime) ale SRI și ale lui Traian Băsescu. Portretele lui Dinu Patriciu și Ion Stan deschid filmul serviciului, dînd expresie pretinselor sale victorii împotriva corupției și a dușmanilor României.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.