Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bugetul trece din nou prin Parlament, la solicitarea preşedintelui. Şeful statului a cerut să fie refăcute calculele, deoarece guvernul nu ar avea atât de mulţi bani. Majoritatea se pregăteşte să i-l trimită înapoi chiar astăzi. Comisiile reunite de buget-finanţe au la dispoziţie doar patru ore ca să discute eventualele modificări, să le voteze şi să trimită plenului un raport. Şedinţa Parlamentului este programată la ora 14.00.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

„Separat de motivele de neconstituţionalitate, considerăm că Legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către Parlament, întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Mai mult, bugetul pentru anul 2019 afectează dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice, în special segmentele programate de autostradă care ar trebui să contribuie direct la dezvoltarea societăţii. Totodată, această lege ar trebui reanalizată sub aspectul modului în care sunt alocate resursele în domeniile sănătăţii şi educaţiei, cu atât mai mult cu cât au crescut în mod semnificativ alocările destinate partidelor politice”, afirmă preşedintele în cererea de reexaminare.

Integral pe Digi24Comentarii

Grigore-Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu,din Statu Paralel ...și alt inamic a lui Dragnea Un Buget PSD-ist (cum spune și Iohannis) să fie plătiți ziariștii deontologii și sociologii PSD+ALDE-iști de la Antena 3, Romania TV și RTV-1 Romania 9..? Sunt platiți din Subvenția venită de la Buget via Guvern a PSD-ului și ALDE (adică din taxele și impozitele prostimii mămăligare....) ce,ea Subvenția este nesimțit de mare ..Alde Gîdea,Mircea Badea,Stoiceasca,Chiriac,Ciuvică,Pieleanu,Ciutacu,Nistorescu,Cristoiu,etc nu-i vedeți cît de înverșunat predică ????....Și cînd te gîndești că PSD-ul în noul Buget pe 2019 și-a dublat Subvenția ajungînd la 36 milioane de Euro toată gașca asta de propagandiști idioți pentru bani vor mînca căcat pe pîine seară de seară la televizor prostindu-i pe cine se uită.....Iar Mircea Drăghici,Trezorierul PSD-ului nu-și va mai cumpăra Mercedesuri că are din Subvenția de anul trecut ci Elicopter iar lui Dragnea î-i va cumpăra Avion privat să se ducă cu amanta blondină la pescuit oceanic....Trage la jug cu munca popor prost și mămăligar să dai taxe și impozite cît mai mari PSD-ului și lui ALDE.....Muncește prost de roman !!!.....

14 martie 2019 11:33

PSD Mincinos si ipocrit Spune ca alocatiile copiilor nu pot fi platite pentru ca presedintele a atacat la CCR legea asta mizerabila de buget prin care psd-ul mananca milioane de euro cu lopata. Daca ar fi vrut sa le mareasca copiilor alocatiile ar fi facut-o asa cum si-au marit ei salariile. BUGETUL tarii nu a fost aprobat pe 2019 dar...ai nostrii parlamentari si-au si votat si primesc incepand cu luna IANUARIE 2019 salarii cu 10 la suta mai mari! Inclusiv PENSIILE SPECIALE.

13 martie 2019 14:55

PSD Mincinos si ipocrit Spune ca alocatiile copiilor nu pot fi platite pentru ca presedintele a atacat la CCR legea asta mizerabila de buget prin care psd-ul mananca milioane de euro cu lopata. Daca ar fi vrut sa le mareasca copiilor alocatiile ar fi facut-o asa cum si-au marit ei salariile. BUGETUL tarii nu a fost aprobat pe 2019 dar...ai nostrii parlamentari si-au si votat si primesc incepand cu luna IANUARIE 2019 salarii cu 10 la suta mai mari! Inclusiv PENSIILE SPECIALE.

13 martie 2019 14:55

COMUNISTU' @Flrin Bilei......ma "martzfoiule" ... te tot strofoci p'aci sa faci reclama nazistului, dar nu prea reusesti si nici nu le prea ai cu economia....nici eu , ca n-am decat o clasa mai mult ca trenul, dar macar am inteles ca, in buget se fac niste proiectii la incasari si cheltuieli care, in cursul exercitiului bugetar, pot suferi ajustari...cat priveste chestia aia cu " banii pensionarilor", de care il doare asa mult pe sasalu, las-o mai moale...de patru ani de zile auad aceiasi placa de la presh si mereu si-a dat cu dreptu-n stangu' , ca pana la urma nu s-a adeverit niciodata apocalipsa anuntata...asa ca mai lasa-ne-n pace si mergi si toaca pe late meleaguri....te f..e pe tine grija de bietii pensionari.... si eu sunt pensionar si pana acum n-am a ma plange... sictir

13 martie 2019 14:03

Președintele NAZIST se află în campanie electorală O să culeagă praful de pe tobă!!!! NASIT ORDINAR CE EȘTI TU!!!!!!

13 martie 2019 11:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.