Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiției are la dispoziție două săptămâni pentru a elabora trei ordonanțe de urgență care să vizeze protocoalele SRI, completurile de cinci judecători și modificarea Codului penal. Cu toate că președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că se va discuta despre situația lui Tudorel Toader, acest lucru nu s-a întâmplat, anunță COTIDIANUL.

Însă, până la finalul săptămânii, premierul va face o evaluare pentru fiecare domeniu în parte, pentru a se putea cuantifica măsura în care a fost implementat programul de guvernare. Pe de altă parte, afirmă JURNALUL NAȚIONAL, liderul PSD nu a renunțat la inițierea unei întâlniri cu partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tărceanu, pentru a discuta, totuși, despre soarta ministrului justiției.

Președintele PSD Liviu Dragnea îi acordă lui Tudorel Toader două săptămâni pentru a emite ordonanțele de urgență din domeniul justiției, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Liderul social democrat spunea în urmă cu câteva zile că vrea ca aceste subiecte despre ordonanțe să ia sfârșit în cel mult două săptămâni: “Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie”, a punctat Dragnea.

Pe de altă parte, remarcă GÂNDUL, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, contrar afirmaţiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiţiei. ”Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, premierul a susținut că va face o analiză pe fiecare domeniu a îndeplinirii programului de guvernare, care va conţine şi foi de parcurs pentru lucrurile neîndeplinite încă. Potrivit unor surse din PSD, dacă nu va emite cele trei ordonanțe de urgență solicitate de conducerea partidului, Tudorel Toader ”va pica evaluarea” și ar putea fi remaniat.

EVENIMENTUL ZILEI anunță că urmează zece zile critice pentru ministrul Justiției. Social democraţii urmează să discute în coaliţie dacă îl mai susţin pe Tudorel Toader. Lista nemulţumirilor este însă tot mai lungă şi cuprinde lipsa a două ordonanţe importante, care au fost cerute în mod repetat: OUG pe contestaţie în anulare şi OUG pe Codurile Penale. Nemulţumiri sunt legate şi de actele emise deja la propunerea lui Tudorel Toader. Acestuia i se reproşează că nu a dezbătut cu magistraţii OUG 7 înainte de a fi emisă, astfel încât să nu pună într-o situaţie sensibilă Guvernul.

Deja Tudorel Toader a fost trădat, constată EVENIMENTUL ZILEI. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți seara, că partidul pe care îl conduce va vota moțiunea simplă depusă de Opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.    „Am spus că în acest moment, îmi pare rău să spun că nu îl vom susține de domnul ministru Toader. Adică vom vota moțiunea simplă. Asta este viața. Nu este nici o problemă. Parlamentul trebuie să spună atunci când este momentul ce crede despre Guvern, despre un ministru“.

Mai mult, afirmă ADEVĂRUL, liderul UDMR a declarat că s-a enervat când a fost emisă OUG 7/ 2019 pentru că, un an şi jumătate, în Parlament, a susţinut legile justiţiei cu conştiinţa împăcată şi fără dorinţă de a bloca lupta anticorupţie. Kelemen Hunor spune că nu a văzut o explicaţie raţională pentru adoptarea ordonanţei şi a înţeleş şi mai puţin demersul odată cu adoptarea unui act normativ prin care a fost modificată OUG 7. „Pe mine m-a enervat un pic, dar în politică nu poţi să te enervezi în orice moment, m-a supărat un pic, m-a luat prin surprindere, ca să fiu mai elegant în exprimare, OUG 7 şi e o problemă”, a declarant Kelemen Hunor.

Acesta a explicat că a susţinut în Parlament adoptarea legilor justiţiei, cu conştiinţa împăcată şi fără dorinţă de a bloca lupta anticorupţie. „Ne-am trezit cu Ordonanţa 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an şi jumătate. Şi Timmermans şi oricine care se uită la această ordonanţă de urgenţă poate să spună, totuşi, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicaţi raţional. Eu nu am văzut o explicaţie raţională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanţă de urgenţă, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanţei 7”, a mai spus Kelemen Hunor.

Totuși, constată ANTENA3, Tăriceanu îl apără pe Toader. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Parlament, că nu şi-a schimbat părerea despre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunân că „dacă îi deranjează pe aşa de mulţi probabil că face şi ceva bine. Ministrul nu poate să mulţumească pe toată lumea”.


Comentarii

v, militant PSD in spatiul virtual Liviu Dragnea, hopa, hopa, el ti-o fute-n cur pe ma-ta!

14 martie 2019 7:49

Uirinel Toader are voce de difuzor spart de la cat i-a supt pula lu' Dracnea Pensia speciala a lui Urinel Toader face cat construirea a 2 scoli.

14 martie 2019 7:41

Toader si CCR SLUGI PSD-iste Gruparea mafiota PSD&Alde au capturat Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției. Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției! De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

13 martie 2019 15:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.