Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a avut prima reacţie din partea coaliţiei de guvernare după ce Klaus Iohannis a trimis legea bugetului pe 2019 la CCR şi a atacat în termeni extrem de duri PSD ţi pe Liviu Dragnea. Tăriceanu consideră că decizia preşedintelui este inoportună şi nejustitificată.

„Preşedintele a ales această metodă de a face politică prin şicanarea Guvernului, fără să-şi dea seama cât de mult rău face ţării şi societăţii. Gestul preşdintelui este total inoportun şi nejustificat. Remarca legată de finaţarea partidelor este demagogie şi populism. România s-a confruntat în ultimul an cu o componentă de corupţie legat de partidele politice care au recurs la formule de finanţare sau sponsorizare care, unele din ele, puteau fi socotite în afara legii şi, din acest motiv, au existat numeroase anchete şi procese. Cred că soluţia pe care o practică şi celelalte state democratice, de a finanţa partidele politice, care sunt nişte instituţii democratice şi utile societăţii este o solţie foare bună, tocmai pentru a nu mai exista aceste canale care aduc corupţie, trafic de influenţă şi cred că această soluţie ar trebui să fie salutată în loc să fie criticată, pentru ca să curăţim viaţa politică şi partidele politice de corupţie”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Integral pe AdevărulComentarii

vasile cine vorbea de demagogie si populism!

22 februarie 2019 17:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.