Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai sunt două luni și jumătate până când Sibiul va fi gazda Summit-ului Uniunii Europene, iar aeroportul din oraş, care va trebui să primescă zeci de lideri ai statelor comunitare, este încă departe de standardele de securitate impuse. S-au cerut bani pentru modernizare, însă autorităţile centrale nu i-au alocat încă. Între timp, municipalitatea încearcă să se pregătească cum poate pentru evenimentul din 9 mai.

Prima măsură luată de autoritățile din Sibiu e să elibereze orașul de cei aproape 15.000 de studenți care învață acolo.

„Orașul va fi foarte aglomerat și din motive de securitate locațiile în care studenții ar trebui să învețe vor fi folosite pentru diverse activități în cadrul Summit-ului”, afirmă Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga" Sibiu.

Studenţii sibieni vor avea liber între 26 aprilie şi 12 mai. Cursurile pierdute se vor recupera însă, ori în zilele de sâmbătă, ori prin prelungirea cu o săptămână a anului universitar.

Integral pe Digi24