Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensionarii, atât cei care provin din sistemul public, cât şi cei care au ieşit la pensie în baza unor legi speciale, nu vor mai putea cumula pensia cu salariul decât în anumite condiţii, stabilite de legiuitor în funcţie de valoarea pensiei.

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de act normativ depus marţi la Senat de către deputatul PNL Florin Roman, cu argumentul că sunt pensionari care ajung „să aibă lunar venituri în familie care depăşesc cu mult veniturile unei persoane active în câmpul muncii şi care susţin financiar chiar tinerii, care pot fi angajaţi în sectorul public dacă posturile ar fi vacante”. În sprijinul propunerii sale, deputatul a invocat recent un studiu de impact pe care l-a făcut înainte de a redacta proiectul de lege, aproximativ 100.000 de oameni sunt atât pensionari, cât şi angajaţi.

Integral pe AdevărulComentarii

Calaii psd Foarte foarte corecta propunerea asta! Crede cineva ca va da PSD-ul, veorica , docila lu dracnea, menestrelul justitiei, tader sluga psd, Ordonanta de Urgenta sa se implementeze imediat? Aiurea. Ei merg inainte si-si ingrasa porcii cu pensii speciale, isi angajeaza toate cozile de topor in cinci locuri de-odata ca doar d'aia i-au ales romanii sa faca ei ce vor!

22 februarie 2019 17:46

Ion Vasile Conditzia esentziala sa se cumuleze Pensia Speciala cu Salariu nesimtzit este sa fi PSD-ist, neam de PSD-ist sau sa sugi pula unui PSD-ist....Numai asa putetzi cumula Pensia Speciala cu Salariu Nesimtzit....

22 februarie 2019 16:46

Afrodita n-a inteles nimica Deci, Afrodito, legea ( daca?!) prevede :a) cumulul pensiei cu salariul daca pensia este mai mare decat salariul minim atunci mai poti avea un salariu egal cu salariul minim. B) daca pensia neta este mai mica decat salariul minim, atunci mai poti avea un salariu egal cu pensia neta. Oricum aceasta formulare este o prostie. Mai bine este data de PPS

22 februarie 2019 15:58

OUG Astea-s deocamdata povesti. Pentru aceasta propunere nu se va da Ordonanta de urgenta. Se va da o lege care se va uita prin sertare si uite asa peste vreo 4-5 ani cand va intra Romania din nou in buda, adica criza, atunci unul gen Boc ( Basescu ) o va aplica. Poate!

22 februarie 2019 15:39

PPS Daca se limiteaza la Salariul mediu pe economie, atunci e bine. Acesta este acum de 5200 de lei. Peste 5 200 de lei sa se impoziteze 90%, ori ramai numai cu pensia or numai cu salariul.

22 februarie 2019 15:36

gica ,contra Dece sa castige mai mult? Pentru ca munceste ,dobitocule de deputat (liberal???)Daca ceva este gresit este varsta de pensionare si pensiile speciale nebazate pe contributivitate !

22 februarie 2019 14:57

vii cu vii, mortii cu mortaciunile Toate pensiile trebuie sa fie "CONTRIBUTIVE" ! ELIMINATI PENSIILE SPECIALE DATE CELOR CARE - PE DREPT SE POT NUMII "VAMPIRII CARE SUG SANGELE POPORULUI" !!!

22 februarie 2019 12:46

Oltean Chiar daca a emanat o mare prostie, macar auzi si de PNL care, cel putin teoretic, ar trebui sa fie portdrapelul opozitiei. Asta da oferta pentru alegatorii care au votat masiv PSD, ca o consecinta a promisiunilor de marie a salariilor si pensiilor. In cazul in care PSD mai promite 1 RON la pensie sau salar, cu astfel de idei "merete " actualul PNL nu va mai indeplini nici macar paragul electoral de 5%. Chir nu le spune nimeni ca au luat-o pe brazda ? Unde este liderul (exclus doamnele), care sa poata atrage masele si sa contracareze promisiunile PSD ? In nici un caz cei din actuala conducere.

22 februarie 2019 10:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.