Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A fost redescoperită cea mai mare albină din lume, care face parte dintr-o specie ce nu a mai fost văzută din anul 1981. O echipă de ecologişti şi cercetători a descoperit aceasta albina din specia Megachile Pluto în Indonezia.

Oamenii de știință au făcut publice mai multe fotografii și filmări cu albina gigant șu cu un cuib.

“Pe fondul declinului global dovedit al diversităţii insectelor, este minunat să descoperim că această specie emblematică încă mai rezistă”, a spus Simon Robson, membru în echipa de cercetare şi profesor la Universitatea din Sydney.

Femelele pot ajunge la o lungime de 3,8 centimetri şi au o anvergură a aripilor de peste 6 centimetri, în timp ce masculii cresc până la 2,3 centimetri.

“A fost uimitor să vedem acest ‘buldog zburător’ al insectelor, despre care nu ştiam sigur dacă mai există”, a spus Clay Bolt, fotograf de natură, cel care a realizat primele imagini şi filmări cu albina gigantică.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.