Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul cazurilor de gripă și al infecțiilor respiratorii a fost pentru prima dată pe un trend descrescător, după declararea epidemiei de gripă în România, pe data de 30 ianuarie, dar se menține în continuare "peste nivelul așteptat și cu extindere națională", anunță specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.


Situația gripei în România în săptămâna 11.02.2019 – 17.02.2019:
Evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe în săptămâna 11.02.2019 – 17.02.2019:
Activitatea gripala a avut un trend descrescator, mentinandu-se in continuare peste nivelul asteptat si cu extindere nationala.
Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai scazuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta, iar rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 45%.
Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) inregistrat la nivel national a fost de 97930, cu 27.4% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (134992) si cu 5.8% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (103996).

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.