Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Magistraţii români vor organiza proteste după model polonez, a anunţat joi, la RFI, judecătorul Cristi Danileţ, în contextul noii ordonanţe de urgenţă pe legile justiţiei.

„Nu aveam nevoie de modificări la legile justiţiei, nici prin legile date de Parlament, nici prin OUG. Dar ceea ce se întâmplă în momentul de faţă nu face decât să confirme îngrijorările magistraţilor - şi anume că legile s-au făcut în grabă, legile s-au făcut prost, legile au determinat aspecte ineficiente la unele instanţe şi parchete, legile au mari probleme de respectare a unor standarde internaţionale şi iată că ele trebuie corectate prin Ordonanţă. Însă Guvernul nu se rezumă la a corecta legile imperfecte ale Parlamentului, ci Guvernul adoptă şi alte măsuri, prin care îşi întăreşte controlul asupra sistemului judiciar. Or lucrurile acestea nu le mai putem accepta. Acesta este motivul pentru care în aceste zile veţi vedea judecătorii şi procurorii protestând, nu doar prin comunicate de presă şi prin ieşiri în faţa palatelor de justiţie, ci chiar prin suspendarea activităţii, începând de săptămâna viitoare”, a afirmat judecătorul.

Integral pe Digi24Comentarii

Sacalii PSD & ALDE Taiati ORBILOR PENSIILE SPECIALE si toate ,,specialitatile" pe care le dati godacilor psd! Astia mananca tot bugetul tarii. Oamenilor cinstiti care au muncit toata viata si au pensii de kkt ii prostiti cu latrina 3 a securistului voiculescu si guita tv a condamnatului Ghita, nu le raman nici doi bani din ce spuneti voi ca le dati, in timp PENSIILE SPECIALE RUINEAZA TARA SI NE OMOARA PE NOI, AMARASTENII, PROSTITI CU LATRINA 3 SI GUITA TV, TROMPETELE HOTILOR PENALI IN FRUNTE CU TURNATORUL VOICULESCU SI GHITA.

22 februarie 2019 17:24

Ne rad in nas toti hotii cu legile justitiei croite de toader pentru hoti Tara arde si ei ne sfideaza in zeci de articole, aratandu-ne ca marii corupti se intorc din puscarie zambind la averile lor si noi traim ca fraierii din resturile impuse de ei ca salariu,dupa ce mai ramane cand isi fac pensii speciale,dupa ce si-au dus milioanele de euor in zeci de tari..Asta-i psd-ul si gasca de HOTI care l-a acaparat si-il distrug numai pentru ca un HOT condamnat penal, dracnea, sa scape de LEGE si puscarie.

22 februarie 2019 17:20

Anulati pensiiile speciale pentru ca sunt date din banii tuturor romanilor necajiti din tara asta! Toate PENSIILE SPECIALE sunt NECONSTITUTIONALE! Nu se poate ca cca trei sute de mii de ,,speciali" de-ai lui DRACnea sa primeasca pensii cat aproape patru milioane de Romani! Asta-i cea mai mare hotie cand furi cu asa LEGE CRIMINALA facuta de niste HOTI pentru alti HOTI.

22 februarie 2019 17:18

Gargara PSD-ista Cum drak sa mai votezi PSD cand astia ingrasa toti HOTII si penalii pe bune cu PENSII SPECIALE cat patru milioane de pensii de amarastean! La fraieri le creste pensia doar la televizor si le sar ochii din cap cand vad cat au crescut preturile. Niste borfasi sustinuti de televiziunile celor mai mari infractori si condamnati penali securistul turnator voiculescu latrina 3 si penalul Ghita cu guita tv. Replica si ea sustine la greu PSD. TAIATI ORBILOR PENSIILE SPECIALE CA DISTRUGETI TARA SI PE NOI TOTI! ASTA-I JAF, HOTIE PE FATA. ASTA-I GENOCID SI VETI FI JUDECATI CA CEAUSESCU IN CURAND..

22 februarie 2019 17:16

turbatul Inteleg, Dragne-ai turbat si musca-nstanga si-ndreapta, dar oamenii maturi si responsabili din jurul lui, de ce nu-l opresc? de ce-l lasa sa distruga partidul si tara??? De ce nu-si pun oameni capabili care sa munceasca pentru binele tarii si Nu al Hotilor cum vedem ca se-ntampla acum!

22 februarie 2019 17:15

Penalii au incalecata tara ' Reati ai drakului de HOTI care-i indopati pe toti GOLANII psd cu pensii speciale care de fapt este hotie, furaciune pe fata din banii tuturor romanilor care se spetesc cu munca, platesc sute de taxe si impozite ca sa-i mancati voi niste PARAZITI PENALI..pentru ,,ca putem" ,,si-asa vrem noi..". Ce-o s-o v-o mai luati si voi, mai rau ca CEAUSESCU pe care tot cozi de totor ca DRACnea si securistul turnator voiculescu l-au executat degeaba, ca nu puteau ei sa-si etaleze HOTIILE! Hoti au fost si-atunci si-acum, toata viata lor jigodiiile astea.

22 februarie 2019 17:12

toader sluga hotilor penali in loc sa slujeasca tara, sa respecte recomandarile Comisiei Europene privind reformarea Justitiei, toader face tocmai pe dos, doar pentru a servi intereselor coalitiei PSD-ALDE. Toader a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a justitiei si a tarii. El e principalul arhitect al demolarii fragilei justitii in Romania. Acum semnalul este: Liber la furat pentru PSD si Alde. Fara slugile de la CCR Tudorica nu ar fi contat si ca orice papitoi tot pe limba lui va disparea , acest universitar ,avocat , notar si venetian , all in one , adica un nimic din fiecare.

22 februarie 2019 17:11

ALEXANDRU LAPUSNEANU PARTEA a I a : Actiunea protestatara se poate desfasura, deoarece functionarea statului de drept permite si chiar impune aceasta posibilitate! Intrebarea care se pune este : care sunt motivele legale si constitutionale pentru desfasurartea unor astfel de activitati? Guvernul avea dreptul legal si constitutional de a emite OUG? Guvernul este institutia care decide modul de sefasurare a activitatiilor in domeniul justitiei? Cu siguranta raspunsul este : DA! Concluzia este ca BETIVANUL de PROFESIE al justitiei romane este un INSTIGATOR la proteste nelegale si neconstitutionale! Insa problema este legata de manipularea la care se preteaza ministrul justitiei TT, pentru a tergiversa si a face jocul gruparii de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca! Suntem convinsi ca TT actioneaza mana in mana cu BETIVANUL de PROFESIE al justitiei romane! Ministrul justieiei avea cu totul alte prioritati de solutionat in raport cu abuzurile deosebit de grave produse in sistemul judiciar!

22 februarie 2019 16:07

ALEXANDRU LAPUSNEANU PARTEA a II a : Miza este in primul rand impiedicarea adoptarii unor acte normative imperios necesare urmare a demonstrarii nelegalitatilor si abuzurilor savasite, precum si a dorintei de erodare a actualei majoritati parlamentare dornica( declarativ macar) de stopare si indepartare a acestor abuzuri si nelegalitati! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurilor de judecata au fost nelegal constituite; 04. Majoritatea articolelor Codurilor Penale(cu prioritate CPP) sunt neconstitutionale. Din aceste motive ministrul TT aveta toate argumentele sa propuna Guvernului adoptatarea in regim de maxima urgenta : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea completurilor de 5 judecatori; 03. Guvernul sa invoce la CCR nelegalitatea completurilor de 3 judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. OUG pentru amnistiei si gratierii pentru cauzele in care au functionat protocoalele nelegale.

22 februarie 2019 16:07

ALEXANDRU LAPUSNEANU PARTEA a III a : Ministrul TT este cel mai mare dusman al guvernarii! Nu a facut nimic si nu va face nimic pentru stoparea si eliminarea gravelor abuzuri savarsite si constatate de CCR si de clasa politica responsabila! Nu face decat sa arunce pe piata “bombite” care vizeaza imperfectiuni ale functionarii sistemului(chestiuni minore, adiacente), fara sa-si asume o responsabilitate pentru adoptarea unor acte normative care sa inlature nelegalitatiLE, abuzurile! Este calul troian al guvernarii! Prin tot ceea ce (nu)face, face jocul gruparii de tip mafiot si criminal! Rolul sau este de a crea scandal Solutionarea acestor urgente va pune capat luptelor politice existente. Vor vocifera cateava zile, insa in baza evidentelor care vor rezulta in urma adoptarii actelor normative(clamate chiar de TT), vor trebui sa inceteze, sa recunoasca existenta nelegalitatilor, a gravelor abuzuri care au distrus familii, cariere, au epurat politic zeci si zeci de cetateni romani de rand nevinovati! Procedand altfel nu veti face decat sa le faceti jocurile murdare, sens in care va transmitem : RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

22 februarie 2019 16:07

Ecce Arianus Cristi Dădinfunduleț știe el ce presupune modelul polonez și ecce poziționat strategic ca un repetent de nota zece...

22 februarie 2019 15:59

io insumi Cu o singura conditie si io v-as suptine, bre procurori si judecatori ! Daca odata cu Ne-modificarea Legilor Justitiei , cereti si voi pensii normale , contributive, renuntati cu totii la locuintele platite si acordate gratuit de MJ, nu mai vreti ca Statul Roman sa va plateasca concediile legale si tratamentele medicale in strainatate, renuntati la "toate cele" capatate in anii lu` Base` pe banii poporului ! Adica ...deveniti si voi oameni....normali,platitori de impozite si taxe in Romania !

22 februarie 2019 13:26

crestinu` si....nu prea Cristi, baih...Cristi, o sa ti-o iei ..curand ! In bot !

22 februarie 2019 12:27

EU, EU stiu "ce presupune asta" - în primul rând presupune SUGEREA euro-poollii la ûn înalt nivel de competitivitate (ceea ce în era roboticii nu e nicidecum subânteles, n.m.) si performante la nivel "european" pe planul absobtiei de "fonduri" (al îngurgitarii secretiilor injectate în faringele EURO-sugarilor de organul "european" în capul caruia se situeaza "nucleu' dur", n.m.). Cu respect, Paulus

21 februarie 2019 22:27

alupigus LA BALACEANCA PSIHOPATULE ! CUM DRACU-I FI AJUNS TU-N MAGISTRATURA , CARICATURA JUSTITIEI !

21 februarie 2019 21:41

VIN SI EU LA ASA DEZMAT CU DEMISIILE APROBATE, FARA PENSII SPECIALE, MAI DEPARTE SI "ACCEPT" POATE VENI CA NU DA NIMENI DOI BANI PE VOI.

21 februarie 2019 18:26

MOS ION ROATA Inca nu ti-ai revenit din ... mahmureala! Daca tu vorbesti in numele magistratilor inseamna ca aceasta breasla a ajuns la minimum posibil! Indiferent ce ceea ce se modifica, indiferent daca madificarile sunt sau nu benefice, nu tu si nici confratii tai nu sunteti in masura sa luati pozitie. Voi nu intelegeti ca rolul legiuitorului revine altor institutii! Voi nu intelegeti ca rorul vostru este de a pune in aplicarea ceea ce legiuitorul decide! Exista o institutie care va reprezinta(UNJR) care cu siguranta este in masura sa spuna un punct de vedere si cu siguranta acest punct de vedere este pertinent! Pozitia adoptata de tine este o pozitie care instiga la razmerita si speram ca institutiile abilitate sa actioneze in consecinta! In rest : CURAT MURDAR NENE IANCULE!

21 februarie 2019 18:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.