Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primăria București admite că falimentul RADET, regia de termoficare, este iminent, urmând a fi pronunțat în 27 februarie, în cadrul Adunării Creditorilor și vine în Consiliul General cu propunerea ca activitățile de furnizare de agent termic și apă caldă să fie mutate pe o altă firmă. Nu este însă vorba despre Compania Municipală Energetica, una dintre cele 22 de firme înființate de primarul Gabriela Firea, ci despre o alta – Termoenergetica, care se va înființa prin divizarea CMEB.

În afară de Termoenergetica, va mai apărea încă o companie, Compania Municipală Energetica Servicii București, care va efectua servicii adiacente celor de termoficare. Cele 2 noi companii municipale vor fi înființate „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică”, dar și „datorită iminenței intrării în procedura falimentului” a RADET, potrivit documentelor Primăriei. Sursa citată subliniază că, dat fiind că este vorba de o hotărâre care privește patrimoniul municipalității, pentru adoptare este nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, deci și de acordul cel puțin a unei părți a opoziției din CGMB. O parte din sprijin deja îl are, este vorba de cel al consilierilor PNL, având în vedere că planul cu divizarea CMEB și transferul activităților RADET pe una din firmele rezultate este al unui penelist, Gabriel Dumitrașcu, personaj cu state vechi în administrația de stat, fiind fost director în AVAS, fost șef al Privatizării de stat OPSPI, fost șef RADET, actual consilier al pesedistul Dumitru Chiriță, președinte ANRE. De altfel, Dumitrașcu nu ezită să se prezinte, pe rețelele sociale, ca artizanul “salvării” termoficării bucureștene.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.