Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Persecuțiile asupra minorității musulmane uigure în China alimentează temerile privind înmulțirea actelor teroriste contra intereselor Beijingului în Africa, iar serviciile secrete chineze au primit alerte în mai multe țări africane.

Sute de mii de musulmani uiguri sunt internați în „tabere de reeducare politică” și Turcia este singura țară musulmană care a reacționat vorbind de o „rușine pentru umanitate”.

În Africa, unde regăsim o treime din musulmanii planetei, nimeni nu protestează – după cum arată Le Monde, „nu se critică primul partener economic al continentului”. Numai că problema ar putea reprezenta un risc major pentru securitatea în Africa, acest continent devenind ostaticul tensiunilor comunitare din China. Un grup de experți chinezi aparținând Comisiei naționale pentru reformă și dezvoltare a avertizat în privința riscurilor teroriste de-a lungul „Drumurilor Mătăsii”, subliniind că o posibilă radicalizare a uigurilor se adaugă amenințărilor din partea Al Qaeda și a grupării teroriste ISIS. Și, au cerut întreprinderilor chineze să fie prudente.

Integral pe România LiberăComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul CHINA 5/11 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; China 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Anii înfăptuirii întregii Creații prin Duhul Sfânt după Casa Raiului în care stau și faptele mele (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pământul și Adam cu Eva). Casa Raiului e o construcție cerească unică și neprețuită care ar trebui trecută în patrimoniul B.O.R. și-n patrimoniul UNESCO.

21 februarie 2019 20:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.