Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai rar o aşa probă de prostie precum OUG-ul elaborat şi promovat de ministrul Justiției, Tudorel Toader. A reuşit să inflameze toată societatea, pe toţi oficialii de la UE, fără să rezolve problemele de fond cerute de coaliţie: amnistia şi graţierea, completurile de 5 şi altele. Toader s-a crezut „Dumnezeul” Justiţiei, iar şefii coaliţiei, la acelaşi nivel de inteligenţă cu Toader, l-au încurajat. Ce a ieşit, Dumnezeu cu mila.

Nimeni nu-I poate bănui pe cei 8000 de magistraţi că n-au înţeles rolul şi scopul SIIJ, secţia pentru anchetarea magistraţilor. Să funcţioneze ca o ghilotină împotriva lor, manevrată de Dragnea, Tăriceanu şi Toader, susține ADEVĂRUL. Când pui în fruntea SIIJ oameni ca Adina Florea şi „Giani” Stan, care semnează cu propria mână „inculparea” lui Timmermans şi a comisarului Vera Juorova, dosar confirmat de Toader, nu poţi să nu constaţi prostia abisală a numiţilor şi a celor care i-au numit.

De la președintele Klaus Iohannis și partidele de opoziție, până la DNA, Parchetul General, DIICOT, Secția pentru procurori a CSM și câteva asociații de magistrați, cu toții s-au urcat pe ordonanța lui Toader, anunță COTIDIANUL. Uniunea Națională a Judecătorilor din România, DIICOT şi DNA critică Ordonanță de Urgență 7/2019, care modifică Legile Justiției. Modificările aduse legilor Justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilite prin Constituţie, a anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT), referindu-se la ordonanţa de urgenţă adoptată cu o zi în urmă de Executiv.

De asemenea, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) solicită Guvernului Dăncilă să revină de îndată asupra Ordonanței care modifică Legile Justiției, înainte că aceasta să producă efecte negative iremediabile. OUG pe legile justiției conține o serie de prevederi care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor și modifică condițiile de accedere la instanța supremă, reprezentând un pas enorm înapoi față de formă anterioară a statutului acestor două profesii, avertizează UNJR

Interzicerea delegărilor în funcţiile de conducere va bloca activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susține GÂNDUL. Asta pentru că nu vor mai putea fi verificate rechizitoriile de către procurorii şefi secţie şi nu vor putea fi traşi la răspundere autorii de fapte penale. Acesta este semnalul de alarmă tras de oficialii DNA la o zi de la adoptarea OUG de modificare a Legilor Justiţiei.

La rândul lor, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, procurorii DIICOT au decis, miercuri, în Adunarea Generală, ralierea și susținerea punctelor de vedere emise de către procurorul general cu referire la OUG pe legile justiției, precvizând că modificările ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile.

CSM atrage atenția că modificările aduse de Guvern legilor Justiţiei în privința delegării în toate funcţiile din cadrul Ministerului Public pentru care numirea se face de preşedinte afectează grav activitatea Parchetelor. Aceasta după ce, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM. Procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au transmis, însă, după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiţiei, că nu au avut cunoştinţă despre modificările propuse şi au aflat despre ele în cursul zilei de luni, când documentul a sosit pentru avizare.

O modificare a unor legi proprii prin OUG e justificată doar dacă între timp în realități au avut loc schimbări radicale, care au modificat realitățile din perioada legiferării prin Parlament. OUG din 19 februarie 2019 nu are drept temei schimbările spectaculoase din realitate. Ele au drept temei nemulțumirea PSD față de Legile pe care tocmai PSD le-a votat, constată EVENIMENTUL ZILEI! Ar fi aceasta una dintre aberațiile care prezidează inițiativa lui Tudorel Toader. Dacă ar fi doar atît, ai spune că liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, sînt doar chercheliți.

Dar OUG transformă Secția de investigare a magistraților într-un fel de DNA. DNA primise puteri aparte, pentru că șefii de la vremea respectivă erau oamenii regimului Băsescu. Vine acum regimul Dragnea și dă Secției un statut aparte pentru că șefii Secției sînt oamenii săi. E limpede. Liviu Dragnea își face propriul DNA ca instrument de răfuială politico- mafiotă. OUG din 19 februarie 2019 e un pas uriaș către crearea unui Stat paralel al lui Liviu Dragnea.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că prin înființarea Secției de investigare a magistraților, Liviu Dragnea a dorit să creeze o structură care să anihileze DNA?


Comentarii

v, militant PSD Aș suge-o pulă

25 februarie 2019 11:05

Veorica Paduchi-Lați Dancila Dragnea ne arata cat i-a intrat in arianus morcovul.

25 februarie 2019 9:01

FRATELE HANS, găozar dragnist Dragnea și la pușcărie va fi șef de camera. Se va alia cu ungurii și-i va fute-n cur pe toți. Abia aștept ă citesc carțile dânsului. Odatâ la 50 de ani, sudul țării dă României un conducător de geniu. A fost Ceaușescu, apoi Dragnea...

25 februarie 2019 8:27

Ion Vasile Da bine ca-l ancheteaza pe Timmermans,vice-presedintele Parlamentului European...Bravo Luju.ro...Suntetzi stralucitzi...Bravo si Adinei Florea,fatuca izvorata din gena PSD-ista a lui tac-su...Tu-l in cur pe na-sa de SOROSIST....Timermmans.Olandez Zburator si Seful Statului Paralel European...Corporatistule si #rezistacule la bulau la Jilava...Auzi la el Ne-patriotu si Ne-romanul cum critica el PSD-ismul si pe Luceafarul Liviu Dragnea....Infieratzi-l cu manie proletara voi de la Antena 3 si Romania TV ...alde Gadea,Mircea Badea,Ciutacu,Ciuvica,Chiriac si altzi bine platitzi pe filiera PSD-ista...La bulau cu el.....

24 februarie 2019 9:19

FRATELE HANS Ok! Mirarea/întrebarea e: dacă dispare Dragnea, moare și PSD-ul? Rațiune de indivizi cu creier flasc. Proști mai sunt și unii forumiști, adică ăia, blânzii idioți care sug de la două oi căpiate: orban-prostul și veninul-klaus!

23 februarie 2019 18:45

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Dagbea va arata in poza cat de lunga are pula.

23 februarie 2019 6:26

Gicu @condorul@ --peste tine sigur nu vine valul, ca esti deja in pamant. La cata minte ai, ma mir ca stii sa scrii si sa citesti...(De fapt si Vasilica Viorica Dancila stie sa citeasca dar, nu pricepe ce citeste.) ALDE - PSD CIUMA ROSIE !

22 februarie 2019 17:23

Condoru I-auzi, soro, cine s-a urcat pe ordonanța lui Toader : boul national, paridele de opozitie, DDICOT, DNA si Parchetul general. Toata sobolanimea care-si simte sfarsitul aproape! Stati pe aproape, lighioanelor, ca vine valul acusi peste voi.

22 februarie 2019 12:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.