Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alte cinci persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 147 de la începutul sezonului, potrivit ultimei informări transmise miercuri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În cele cinci cazuri s-a confirmat virusul gripal de tip A.

Toate persoanele decedate sufereau şi de alte boli şi erau nevaccinate antigripal.

Este vorba despre patru bărbaţi - unul cu vârsta de 66 de ani, din judeţul Giurgiu, altul de 80 de ani, din judeţul Prahova, un bărbat de 74 de ani, din judeţul Mehedinţi, şi un altul de 73 de ani, din judeţul Arad -, dar şi de o femeie de 56 de ani, din judeţul Prahova.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, pe 30 ianuarie, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.


Comentarii

Silvia Idioata asta de Pintea, nu moare de gripa prosteasca?????? Terminati cu rahatul asta de gripa in Romania....... Nu s-a murit de gripa, au spus-o atatia medici..... Chiar nu avem pe ce cheltui banii de la Sanatate decat pe rahaturi de vaccinuri europene INEFICACE??????

20 februarie 2019 21:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.