Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană urmărește „cu îngrijorare“ evoluția Justiției în România, iar România îl urmărește în Justiție, la propriu, pe prim-vicepreședintelele Comisiei Europene. O instituție creată de Liviu Dragnea cu mâna lui Tudorel Toader, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, îl cercetează pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, pentru falsificarea raportului MCV, acuzaţiile aduse de către site-ul luju.ro fiind de constituire de grup infracţional şi abuz în serviciu. Practic, ancheta este făcută ca urmare a unei plângeri formulate de publicaţia mai sus menţionată.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi Procurorul General al României Augustin Lazăr vor trebui să se prezinte la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Potrivit sursei citate, cu subsemnatul trebuie să mai dea și șefa reprezentantei Comisiei Europene în România Angela Cristea și comisarul european pe Justiție Vera Jourova. Se va întampla asta în dosarul constituit în urma plângerii formulate de Lumea Justiției, care a sesizat „falsificarea Raportului MCV din 13.11.2018”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, tocmai anunțase, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă alături de ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, că nu a fost informat de Guvernul României cu privire la ordonanţa adoptată, prin care Tudorel Toader a modificat radical legile Justiţiei, anunță GÂNDUL. „Nu ştiu despre ce este vorba. Trebuie să văd care este ordonanţa“, a adăugat Timmermans, amintind amenințător și de ultimul raportul MCV.

Pentru a mai potoli elanul lui Tudorel Toader și al Adinei Florea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a explicat joi, reacţionând la plângerea penală înregistrată la Secţia privind investigarea magistraţilor de la Bucureşti pe numele lui Frans Timmermans şi Vera Jourova, că oficialii Comisiei sunt sub jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, nu de competenţa instanţelor naţionale.

Pe de altă parte, procuroarea Adina Florea de la aceeași Secție pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a transmis către DNA o a patra cerere de preluare a dosarului Tel Drum, în care este urmărit penal Liviu Dragnea, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției care ar viza un magistrat, potrivit unor surse judiciare, citate de COTIDIANUL. Totodată, procurorii DNA au primit și un termen de predare a respectivei cauze către Secția de anchetare a magistraților: 22 februarie.

Aceasta este a patra cerere a Secției de anchetare a magistraților către DNA pentru acest dosar. EVENIMENTUL ZILEI amintește că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Adina Florea (52 ani) este procurorul constănţean propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul Laurei Codruţa Kovesi și refuzată de președintele Klaus Iohannis, afirmă DIGI24. Tatăl ei este consilier judeţean PSD aflat la al şaselea mandat, iar Dumitru Florea spune că va candida pentru al şaptelea mandat. El a declarat că fiica lui va face ordine în DNA, dacă trece de hopul de la Cotroceni.

Totuși, de unde au aflat atât de operativ procurorii din Secţia specială că în dosarul TelDrum a apărut intempestiv şi un magistrat? A existat sau nu o colaborare nelegitimă între autorul memoriului şi procurorii din Secţia specială, menită strict să scoată dosarul lui Dragnea din ghearele DNA? Şi dacă da, cine îi poate ancheta pe aceşti procurori? La ultima întrebare, ADEVĂRUL are răspunsul: tot Secţia specială şi nimeni altcineva. Iată monstrul care s-a născut sub ochii noştri.