Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii USR au anunţat, marţi, că vor cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei, adoptată de Executiv. Ei a fucut apel la Comisia Europeană să intervină pentru că România legiferează împotriva MCV şi a Tratatelor UE.

„USR transmite că pentru adoptarea OUG-ului erau necesare dezbateri şi recomandări ale partenerilor europeni pentru a vedea în ce măsură deciziile luate de Tudorel Toader sunt corecte, însă tot procesul a fost netransparent şi modificat după bunul plac al celor care conduc PSD-ALDE. USR îi va solicita Avocatului Poporului să atace acest OUG la CCR, mai ales în contextul în care bugetul lui Victor Ciorbea a fost crescut pentru sesizările la Curtea Constituţională. De asemenea, USR va face apel şi către organismele internaţionale. USR consideră că în acest moment Comisia Europeană trebuie să intervină, deoarece modul în care se legiferează în România este împotriva Tratatelor UE şi MCV. Mai mult, USR este dispus să ajungă în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru a apăra justiţia din România”, au transmis reprezentanţii USR, într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.