Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul degelat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, legat de concluziile Consiliului UE cu privire la protejarea proceselor electorale, că este important ca Europa să fie apărată de interferenţe, fie că este vorba despre atacuri cibernetice sau de fake news.

"Avem concluzii de Consiliu, care vizează modul în care trebuie protejate procesele electorale care vor avea loc în Europa de interferenţele din afara spaţiului european. Este o abordare holistă, ce vrea să pună împreună lupta împotriva dezinformării cu cea a atacurilor cibernetice pentru a creşte rezistenţa sistemului. Documentul, care va fi preluat de Consiliul European în luna martie, face referire la posibile surse din afara spaţiului UE, cu precizare directă la surse ruseşti. Din prima zi a preşedinţiei rotative exercitată de România, a fost o prioritate modalitatea în care vom proteja procesele electorale, lucru relevat şi de adoptarea legislaţiei europene în ceea ce priveşte protecţia datelor personale, în contextul scandalului Cambridge Analytica, şi anume faptul că nu pot fi cerute şi folosite date personale în scop electoral", a declarat ministrul degelat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, pentru MEDIAFAX.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.