Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul ministru Lia Olguța Vasilescu va primi o nouă funcție importantă, după ce președintele Klaus Iohannis nu i-a dat nicio șansă la Ministerul Dezvoltării. În urma retragerii candidaturii pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Olguţa Vasilescu va primi din partea lui Liviu Dragnea funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor în locul lui Mircea Drăghici care va fi promovat la şefia AEP, au precizat surse politice, citate de CAPITAL.

Se pare că în şedinţa de marţi a CEX, Olguţa Vasilescu le-a spus colegilor că nu vrea să candideze la alegerile europarlamentare din luna mai, unde judeţul Dolj vrea un loc fruntaş pe lista partidului. PSD a decis să-l propună la şefia AEP pe trezorierul partidului, deputatul Mircea Drăghici, asta după ce Daniel Barbu (ALDE) a demisionat. EVENIMENTUL ZILEI amintește că Drăghici a fost şi el respins de Klaus Iohannis la Ministerul Transporturilor.

PSD se afla, ieri, într-o situaţie complicată, formaţiunea fiind nevoită să-şi desemneze doi noi miniştri, la Transporturi şi Dezvoltare, anunță ADEVĂRUL. După ce Klaus Iohannis nu a fost de acord cu două propuneri pentru Transporturi, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, social-democraţii trebuie să aleagă o persoană care să nu fie respinsă de şeful statului. Conducerea PSD s-a reunit într-o şedinţă de Comitet Executiv pentru a stabili cine vor fi propunerile pentru funcţiile de ministru al Dezvoltării şi ministru al Transporturilor.

După o şedinţă tensionată, în unanimitate au fost votaţi Daniel Suciu pentru Dezvoltare şi Răzvan Cuc pentru Transporturi. Decizia a fost luată, marți seară, la ședința CEx din Parlament, în cadrul căreia s-au validat deputaţii Răzvan Cuc - pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi Daniel Suciu - pentru cea de ministru al Dezvoltării Regionale Anunțul celor două nominalizări a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă. COTIDIANUL amintește că Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Mihai Tudose, post din care a demisionat tot la o ședință a Comitetului Executiv. Daniel Suciu este liderul deputaţilor PSD.

Dar ședința PSD nu a fost lipsită de tensiuni. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că pentru o persoană propusă ca ministru lipsa susţinerii organizaţiei din care provine reprezintă "o imensă problemă", întrebat cum comentează faptul că Răzvan Cuc nu este susţinut de organizaţia din care face parte pentru funcţia de ministru al Transporturilor, anunță GÂNDUL.

Pe de altă parte, PSD Giurgiu îl susţinea pe senatorul Cristian Marciu pentru funcţia de ministru al Transporturilor, şi nu pe deputatul Răzvan Cuc, a precizat preşedintele organizaţiei, Niculae Bădălău, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. „În calitate de preşedinte al PSD Giurgiu, unde domnul deputat Răzvan Cuc activează, vă spun că nu îl susţinem pe domnul Cuc pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Îl voi susţine necondiţionat pe senatorul giurgiuvean Cristian Marciu pentru funcţia de ministru al Transporturilor!

Dacă Giurgiu trebuie să dea un al doilea ministru, în prezent, acesta nu poate fi decât domnul Cristian Marciu, un profesionist, un om serios, loial şi devotat principiilor social-democrate şi care este, de altfel, în PSD de 27 de ani!", a scris Bădălău pe pagina sa de Facebook.

Imediat liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a afirmat marţi că are o relaţie principială şi instituţională cu preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, care "mai face şi el din când în când pe stăpânul partidului", anunță ANTENA3. Întrebat la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD cine se crede stăpânul partidului, Oprişan a spus: "Unii se mai cred stăpâni, dar PSD este cel mai puternic partid din România, funcţionează bine, Guvernul îşi face treaba în sprijinul şi în favoarea românilor". La insistenţele jurnaliştilor, dacă Liviu Dragnea este cel care se crede "stăpânul PSD", Marian Oprişan a răspuns că "mai greşeşte şi el din când în când, dar e băiat bun".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi seara că nu este de acord cu liderul organizaţiei Vrancea, Marian Oprişan, care a afirmat despre el că "mai face din când în când pe stăpânul partidului", DIGI24. "Da, am auzit şi eu. Nu-s de acord cu ce spune el. (...) Oamenii îşi mai schimbă părerea", a spus Dragnea. În ceea ce priveşte organizarea unui congres al partidului în acest an, liderul PSD a apreciat că aceasta este inoportună, dar că vor exista discuţii pe acest subiect.


Comentarii

Ion Georgescu I-i doare'n cur pe PSD+ALDE-isti de Articolu 7 din Tratatul UE....De aia nu mai pot ei....PNL-stilor si ceilaltzi din opozitzie....atentzie, căci alegerile urmatoare vor fi furate mai ceva ca'n 1946 de catre comunisti....Daca dormitzi in front ve-tzi ajunge la Jilava,Aiud,Pitesti,Targushor...Golani politici ca Dragnea,Codrin Ștefanescu,Iordache,Radulescu-Mitraliera,Serban Nicolae si altzi nu se vor urni de la bănetul si resursele tzarii...Și-l pun acum și pe Hoțul de Mircea Drăghici șef la Autoritatea Electorală Permanentă....

21 februarie 2019 9:52

Demolatorul statului de drept: tudorel toader Coalitia hotilor penali PSD&ALDE, au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali.

20 februarie 2019 12:25

Tudorel sluga psd distruge statul de drept si democratia Gruparea mafiota PSD&Alde au capturat Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției. Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției! De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

20 februarie 2019 12:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.