Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se împlinesc în acest an 30 de ani de la căderea comunismului. Cei născuți în 1990 ajung azi la maturitate și pot deveni, așa cum vedem prin instituții publice sau firme, oameni cu răspundere și putere de decizie.

O generație complet nouă, care a crescut pe un strat de compromisuri, minciuni și frici. Mediul în care au trăit, de la naștere până azi, a fost saturat de falsitate și impostură, de promiscuitate și de oportunism. Au ajuns la liceu când școala a devenit o povară, au intrat la facultate când universitatea, cu rare excepții, a devenit o fabrică de diplome. Au trăit într-un spațiu mediatic populat de silicoane, manele, bani și dușmani, au văzut înmulțindu-se în jurul lor reușitele prin aranjamente, pile, descurcăreală, ocolirea legii. Au devenit și ei, asemeni părinților lor, îngăduitori la imoralitate și ilegalitate. Şi le-au adoptat, ca șansă de succes într-o societate destructurată și necruțătoare.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.