Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nouă medicamente similare Eurespal au fost retrase de pe piață de Agenția Europeană a Medicamentului. Aceeași decizie a fost aplicată și în cazul altor două comercializate în afara Uniunii. Toate conțin fenspirida, substanță care era benefică în combaterea tusei productive, dar care provoacă probleme cardiace, au descoperit studii recente.

Agenția a comunicat imediat decizia tuturor statelor membre iar farmaciștii au fost somați să retragă imediat produse le de pe raft. Chiar și pacienții aflați în mijlocul tratamentului sunt somați să-l întrerupă și să aducă medicamentul în farmacii, pentru a fi distrus, scrie libertatea.ro.

Medicamentele care conțineau substanța activă erau comercializate și prescrise pe scara largă de medicii din România, fiind indicate chiar și la copiii de peste doi ani.


Comentarii

Marius Ivanescu Bine, si noi (iobagii de rând cu EURO-poolla înfipta în faringe si care urlam de mama focului ca ne si place, n.m.) noi cum am putea sa facem sa vedem ... SÂNGE la faza asta? N-am putea, oare, aranja cu un group de "refugiati" si/sau "migranti" sa puna mâna pe aia, sa le puna un sac portocaliu în cap si sa-i opereze apoi (inestetic, n.m.) la baza gâtului (ca "justitia" EURO-poollii vad ca nu plimba pe nimenea cu catushe pe la televizir, n.m.)?

18 februarie 2019 22:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.