Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este atmosferă de carnaval la Veneţia. Gondole ornate de sărbătoare au defilat pe canelele Veneţiei în cea de-a doua zi a tradiţionalului carnaval din oraşul italian. Mii de oameni s-au adunat pe poduri şi pe străzi să îi aplaude pe cei aflaţi la bord. Timp de două săptămâni, petrecerile cu măşti vor atrage sute de mii de turişti.

Timp de două săptămâni, până pe 5 martie, pe străzile, canalele şi în pieţele oraşului vor avea loc, zi şi noapte, spectacole şi petreceri. Tradiţia carnavalurilor veneţiene a început în secolul al XI-lea.

Măştile aveau rolul de a ascunde identitatea oamenilor, le permiteau să petreacă nestingheriţi şi să-şi spună cu voce tare opiniile, fără să se teamă că vor fi traşi la răspundere. Întrerupt în 1930, după instaurarea regimului Mussolini, festivalul a fost reluat în 1979 şi a devenit unul dintre cele mai populare evenimente din lume.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.