Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apelul lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, dictată în primă instanţă de Curtea Supremă, poate începe efectiv, după mai bine de 5 luni de tergiversări. Apelul va fi judecat de un nou complet de cinci judecători, dar Liviu  Dragnea nu s-a prezentat la Curtea Suprema. Procurorul DNA a cerut audierea lui Liviu Dragnea, iar următorul termen va avea loc pe 18 martie.

La termenul de astăzi inculpaţii din dosar au fost întrebaţi dacă vor să dea noi declaraţii în acest dosar, anunță ADEVĂRUL. Majoritatea acestora au rpecizat că îşi mentin declaraţiile date în prima instanţă. Apărătorul lui Dragnea a precizat însă că liderul PSD doreşte să dea noi declaraţii, însă a cerut ca acest lucru să se întâmple spre finalul procesului, după administrarea probelor din acest caz. Liderul PSD, a cerut, prin apărătorul său, reaudierea a mai mulţi martori, ce au dat declaraţii în faza de fond a procesului. Şi avocatul Olguţei Şefu a precizat că aceasta doreşte să dea noi declaraţii în faţa judecătorilor.

După o „luptă” juridică ce a durat peste 5 luni de zile, dosarul lui Dragnea urmează să fie soluţionat de Completul 2 penal, format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa. ROMÂNIA LIBERĂ amintește că în data de 21 iunie 2018, liderul PSD era găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu, în dosarul „angajărilor fictive” de la Protecţia Copilului Teleorman.

Pe 5 decembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a recomandat ca Instanţa supremă să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă). Pe 13 decembrie, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea a fost repartizat la completul 2 penal de la Instanţa Supremă. Acest complet este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, afirmă COTIDIANUL.

Pe 21 iunie, ICCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel, potrivit GÂNDUL. Atunci, judecătorii au explicat de ce l-au condamnat pe Dragnea la închisoare cu executare: Șeful PSD are „capacitatea” de a provoca temere în Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei Partidului Social Democrat (PSD) Teleorman, afirmă ANTENA3. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) susţin că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii, citați de EVENIMENTUL ZILEI, afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.


Comentarii

a lu` pigus Aici, iti dau dreptate baih Ghio ! Dragnea ESTE neprihanit in aceasta "cestiune" ! Ceea ce nu se poate spune despre tine ! Nici nu te salut ! Alupigus !

19 februarie 2019 12:55

Geo Și uite cum Dragnea va ieși neprihănit și curat ca lacrima din afacerea cu cele doua angajate ^furate^ de la grija față de copiii sărmani ai Teleormanului și timp de 7 ani i-au ^șters la cur^ pe PSD-iștii de teapa lui Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan...Curat Justiție !!!....Î-mi doresc să am un Președinte de Țară hoț și mafiot cu o ^curvuștină blondină^ ca Primă Doamnă...Ca roman mă voi mîndri în toată lumea cu un Președinte ca Dragnea !!!.....

19 februarie 2019 12:32

v, militant PSD Ah, si era sa uit: Ghiolbanis a fost ofiter nazist in tinerete. Purta uniforma nazista ca Radu Mazare, primarul socialust al Constantei.

19 februarie 2019 9:20

v, militant PSD Le-o dam la muie copiilor! Vom da un numar record de pensii speciale. Salariul parlamentarilor vor creste si-n 2019. Pentru ca putem!

19 februarie 2019 9:18

Bine, dar pentru criminalii "farma" nu-i loveste (înca) nimeni "dur", desi ... nouă medicamente similare Eurespal au fost retrase de pe piață de Agenția Europeană a Medicamentului. Aceeași decizie a fost aplicată și în cazul altor două comercializate în afara Uniunii (a ""uniunii. EURO-poollii cu ea însasi si cu sugativele ei) - TOATE conțin fenspirida, substanță care era benefică în combaterea tusei productive, dar care provoacă probleme cardiace, au descoperit studii recente. Agenția a comunicat imediat decizia tuturor statelor membre iar farmaciștii au fost somați să retragă imediat produse le de pe raft. Chiar și pacienții aflați în mijlocul tratamentului sunt somați să-l întrerupă și să aducă medicamentul în farmacii, pentru a fi distrus, scrie libertatea.ro. Medicamentele care conțineau substanța activă erau comercializate și prescrise pe scara largă de medicii din România, fiind indicate chiar și la copiii de peste doi ani.

18 februarie 2019 22:19

Marius Ivanescu Ei bine, ASTA era momentul asteptat îndelung - ROMÂNI - COMANDA LA MINE! Arma la picior, EURO-poolla în cioc si s-o sugeti, pâna vedeti stele galbene pe fond bleau si pâna simtit ca va lovesc bilele "mecanismului" de la baza ei peste barbie!

18 februarie 2019 21:54

Tapardel Bai PSD-eii nenorociti! Taiati odata PENSIILE alea SPECIALE care mananca tot BUGETUL! OMOARA TARA, NE INGROPATI DE VII .. Adica n-ati gasit voi bani pentru aloocatiile copiilor din bugetul de stat, bani luati romanilor din sute de impozite si taxe locale, bani adunati de la toti amarastenii din care va hraniti voi clientela politica ca porcii! Spuneti ca pentru alocatiile copiilor nu aveti de unde si mariti deficitul bugetar! Adica pe datorie publica nemernicilor! Si-o spuneti asa in obrazul romanilor: De la budget noi platim grosteii PSD & ALDE cu pensii speciale iar pentru alocatiile copiilor crestem datoria publica! C’asa vrem noi si..pentru ca putem! D’aia ne-au ales romanii sa facem noi ce vrem! Mai votati PSD, macar sa stim ka ne-a luat drakul pe toti!

18 februarie 2019 15:22

Ecce Kurrupt Ce liniște s-a lăsat în tabăra neprihăniților de căcat... Mascota căcănarilor șede iar mut cu morcovul în kur pe scăunelul lui preferat de la masa tăcerii și înbucă o felie proaspătă de cozonac cu căcat. Întrebucerea retorică sună astfel: Ecce cumva Direcția Neprihănirii Arianusului unealta procuriștilor folosită cu tupeu de opoponarii din opopoziție împotriva PZDacilor?

18 februarie 2019 13:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.