Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu a declarat că aducerea în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă, deoarece SRI a fost informat de prezenţa lui Popa în Indonezia de către un serviciu partener, nu de Interpol. Totodată, Băsescu spune că a vorbit cu preşedintele Indoneziei şi a transmis o scrisoare prin Kovesi.

"Am văzut posturi care arată fotografii de la ambasada Indoneziei cu delegaţia condusă de doamna Kovesi. (...) Problema aducerii în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă pentru că nu a fost semnalată de Interpol, ci de un serviciu partener, care funcţiona şi pe teritoriul Indoneziei. A informat SRI, chiar i-a întrebat dacă România e interesată de aducerea în ţară, SRI a confirmat interesul (...) Am discutat cu preşedintele Indoneziei şi l-am rugat să trateze cu celeritate cazul Popa. Apoi la un summit i-am dat doamnei Kovesi o scrisoare să i-o dea preşedintelui. Scrisoarea a mers sigilată şi nu i-am arătat conţinutul doamnei Kovesi, dar cred că i-am dat delegaţiei o copie ca să ştie ca bază de discuţie", a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.