Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Judecat pentru abuz în funcție, Valer Sașa (PSD), primarul comunei Tritenii de Jos, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Pedeapsa este însă cu suspendare, iar hotărârea Judecătoriei Turda nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. De asemenea, în mod ironic, Sașa va trebui să presteze muncă în folosul comunității.

„Conform art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă pe inculpat să urmeze un curs de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Cluj ori organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal obligă pe inculpat la 60 zile muncă în folosul comunităţii, fără plată, la Primăria Turda ori la Primăria Mihai Viteazu”, precizează instanța turdeană, în Hotărârea 57/2019, dată în 13 februarie 2019.

Totodată, Valer Sașa are interzis la orice funcție publică sau la ocuparea unei funcții care implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de un an. În cazul în care hotărârea va rămâne definitivă înaintea alegerilor locale din 2020, actualul primar, care va trebui să plătească și 1.500 lei cheltuieli de judecată, nu își va mai putea depune candidatura, scrie monitorulcj.ro.


Comentarii

Gicu Oare are PSD si oameni fara pata, sau tot partidul este alcatuit din infractori?

17 februarie 2019 14:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.