Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

EXCLUSIV Dosarul Kovesi: Gunther Krichbaum îi cere lui Frans Timmermans declanșarea ”opțiunii nucleare” împotriva României
ANALIZE • 15 FEBRUARIE 2019 • CRISTIAN PANTAZI • 99681 VIZUALIZĂRI
Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german și un bun cunoscător al situației din România, i-a trimis joi o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care critică dur guvernul României pentru investigarea Laurei Codruța Kovesi de către secția pentru magistrați. Krichbaum îi cere voalat lui Timmermans să declanșeze procedura care a început deja în cazul Poloniei: ”ce alți pași viitori în direcția demontării statului de drept se mai așteaptă din partea Guvernului României până când Comisia va declanșa procedura pentru activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene?”

Activarea Articolului 7 din Tratatul UE împotriva unui stat membru UE duce la blocarea dreptului de vot al acelui stat în Consiliul UE, ceea ce se traduce prin suspendarea de facto a drepturilor sale de membru.

Gunther Krichbaum arată în scrisoarea consultată de G4Media.ro că prin acest dosar a fost încălcată ”o linie roșie”: ”inițierea anchetei judiciare este foarte clar motivată politic, pentru a torpila candidatura foarte promițătoare a Laurei Kövesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Aceasta manevră îmi amintește de timpurile întunecate al dictaturii comuniste, pe care credeam că România le-a depășit de mult”.

Integral pe G4media.roComentarii

Sicterescu Krichbaumu` sa se duca.....unde a intarcat mutu iapa ! Sictir !!!

16 februarie 2019 11:00

victor Domnule Ghunter, puteti avea bunul simt s-a ne lasati s-a hotaram singuri ce avem de facut.Mi se pare un amestec grosolan in treburile interne ale Romaniei. Noi venim s-a ne dam cu parerea despre justitia germana? Este chiar o mare nerusinare.

16 februarie 2019 8:23

NOI Uraa! Hitler Adolf de goraznica amintire, a reinviat ! Pt. un magistrat de zero barat ca aceasta Kovesi, puneti tunurile pe Romania, infiintati lagarele de exterminare, gazati-i pe romanii din opozitie, deportati, mitraliati, torturati, pe romanii care au votat democratic PSD! Bai, hingherule de neamtz.....

16 februarie 2019 7:09

v Ai "dreptate" Gunther, sa scoata Romania din UE, din Europa si eventual de pe aceasta planeta. Dar ce o sa faceti cu Ghiolbanis, nu o sa mai mearga la Merkeloaia, sa primeasca ordine? Si asa nu facea nimica, decit excursii si frina guvernarii actuale.

16 februarie 2019 0:18

Asa ne trebuie! Sa platim pentru magariile PZDeilor!

15 februarie 2019 23:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.