Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, vineri în plen reunit, după 5 zile de dezbateri la foc continuu, bugetul pentru anul 2019. Proiectul prevede majorarea alocaţiei de la 84 la 150 de lei, susţinută prin deficit bugetar, dar şi reducerea bugetelor SRI, SIE şi SPP, banii mergând la Sănătate.

Forma bugetului pe 2019 adoptată de Parlament vine şi cu un deficit bugetar mai mare. Camera Deputaţilor a adoptat, vineri, cu puţin timp înainte de votul final pe buget, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%, pentru a susţine financiar creşterea alocaţiilor pentru copii.

„În anul 2019, plafonul soldului primar al bugetului general consolidat este de minus 14.838,6 milioane de lei”, se arată în amendamentul adoptat, vineri, de Camera Deputaţilor.

Săntatea este un domeniu prioritar în bugetul pe 2019. Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, două amendamente ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevăd suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali, bugetele serviciilor fiind diminuate.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.