Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a precizat, vineri, faptul că bugetul propus de PSD-ALDE, și adoptat de Parlament, „arată disprețul total al coaliției majoritare față de așteptările românilor, care vor o guvernare responsabilă și credibilă, preocupată de nevoile reale ale oamenilor”.

„La nivelul Executivului, lucrurile sunt complet diferite față de ceea ce își doresc cetățenii, iar acest buget reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor.

Cu o abordare rigidă și autoritară, PSD-ALDE a venit în Parlament, cu o întârziere nepermis de mare față de termenul legal, cu un buget care nu poate fi executat. Întârzierea fără precedent a bugetului arată, de fapt, lipsa de soluții reale ale guvernării în raport cu promisiunile făcute.

În pofida încercării PSD de a adopta pe repede înainte acest buget, Partidul Național Liberal a reușit să treacă un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România: majorarea semnificativă a alocațiilor pentru copii. Este o victorie importantă a opoziției, care ar fi putut să nu rămână singulară, dacă majoritatea PSD-ALDE ar fi fost interesată în mod real de a identifica acele măsuri care să conducă la prosperitate și la o viață mai bună pentru români.

Bazat pe surse de finanțare speculative, bugetul PSD-ALDE neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani. PSD nu doar că ignoră situația persoanelor cu dizabilități, dar pedepsește într-un mod cinic sute de mii de persoane cu dizabilități grave, precum și familiile acestora. În bugetul PSD-ALDE pe 2019, cheltuielile pentru persoanele cu dizabilități sunt lăsate integral în sarcina autorităților locale. În contextul situației critice în care sunt aduse autoritățile locale în ceea ce privește alocările bugetare, există riscul imposibilității de plată a tuturor cheltuielilor aferente persoanelor din sistemul de asistență socială.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018.

În acest context, este cu atât mai revoltătoare creșterea excesivă a fondurilor alocate partidelor parlamentare. PSD profită din plin de aceste majorări pe care și le-a dat singur cu atâta dărnicie, în vreme ce nu a găsit resurse bugetare pentru a acoperi în mod echilibrat necesitățile din atât de multe domenii esențiale deficitare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că PSD și ALDE au dus populismul și demagogia în zona iresponsabilității grave, prin punerea în pericol a stabilității și predictibilității economice.

Coaliția PSD-ALDE nu face altceva decât să demonstreze incompetență, oportunism și rea-voință prin asumarea acestui buget lipsit de rigoare și responsabilitate. În loc să fie un buget credibil și sustenabil, care să consolideze situația finanțelor publice și să ofere României predictibilitatea necesară, bugetul PSD-ALDE este din nou pe contrasensul realităților economice și al așteptărilor cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Comentarii

Tapardel Aceste jeguri ordinare care ne conduc tara, PSD & ALDE, nu vor sa dea 150 de lei/luna pentru un copil, desi alocatia de 84 lei/luna nu s-a modificat din 2015, an fata de care inflatia a erodat puterea leului. Pe de alta parte se stie ca numarul copiilor scade, ei nu stimuleaza de loc natalitatea. Ungaria lui Orban nu le cere impozite la cei cu 3-4 sau mai multi copii. Nemernicii astia, PSD & ALDE neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani. Sper ca macar pedeapsa divina sa va atinga daca romanii nu-s in stare sa va arunce la groapa de gunoi a istoriei.

18 februarie 2019 15:30

Taiati orbilor PENSIILE SPECIALE! Bai PSD-eii nenorociti! Taiati odata PENSIILE alea SPECIALE care mananca tot BUGETUL! OMOARA TARA, NE INGROPATI DE VII .. Adica n-ati gasit voi bani pentru aloocatiile copiilor din bugetul de stat, bani luati romanilor din sute de impozite si taxe locale, bani adunati de la toti amarastenii din care va hraniti voi clientela politica ca porcii! Spuneti ca pentru alocatiile copiilor nu aveti de unde si mariti deficitul bugetar! Adica pe datorie publica nemernicilor! Si-o spuneti asa in obrazul romanilor: De la budget noi platim grosteii PSD & ALDE cu pensii speciale iar pentru alocatiile copiilor crestem datoria publica! C’asa vrem noi si..pentru ca putem! D’aia ne-au ales romanii sa facem no ice vrem! Mai votati PSD, macar sa stim ka ne-a luat drakul pe toti!

18 februarie 2019 13:15

Ionel Deja încep să se facă simțite rezultatele aceastei OUG 114 în economie.....Prima, Bursa de la București a căzut cu cca 15 %....A 2-a, s-au stagnat investițiile în exploatarea de hidrocarburi....A 3-a și cea mai rea...pleacă investitorii cu tot cu fabrici la vecinii noștrii lasînd mii de romani făra joburi ( La Timișoara, Lugoj, Curtici-Arad...)....A 4-a, s-a devalorizat Leul de la 4,65 la 4,75 pe Euro...A 5-a.Se amînă decizia de exploatare a gazului de EXXON-OMV de la mare adîncime a mării.....Și guvernanții PSD+ALDE-iști visează creșterea PIB-ului cu 5,5 %....Ești idiot să preconizezi așa ceva....Și de aceea Dragnea,Săncilă,Teodorovici,Vîlcov și alții xunt idioți cînd susțin OUG 114 și construcția acestui buget pe 2019 bazat pe minciună.....

17 februarie 2019 17:39

Tu vorbești băi iohanis? Nazist împuțit ce ești!!!! Tu ai TRADAT ROMÂNIA !!!!!

16 februarie 2019 22:53

pensionistu` ne-ferice Toate, dar...absolut toate "pensiile speciale" trebuie reduse (prin impozitare dura !!!) de la 5 - 40 puncte de pensie la o valoare ....ceva mai normala - comparativ cu marea majoritate a pensiilor contributive a caror valoare depaseste RAREORI un singur punct de pensie ! As propune ca Statul Roman SA POATA PLATII "SPECIALILOR" MAX. 5 puncte de pensie, restul fiind impozitat cu 95 % ! Parerea ....mea !

16 februarie 2019 10:46

v, militant PSD Atata timp cat cat pensiile speciale cresc si investitiile scad, e f bine. Bravo PSD!

16 februarie 2019 9:12

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Guvernul a imprumutat 200 de miliarde de euro pentru a putea plati pensiile speciale pentru cei 170.000 de pensionari de lux.Huoo Ghiolbanis!

16 februarie 2019 9:02

victor Mai Solomon prost mai esti.Ce crezi ca rezolva Orban acum problema copiilor? Nu vreti s-a recunoasteti ca acesti psd-isti vor s-a faca ceva si chiar muncesc.Problemele coruptiei la psd este de domeniul trecutului. Nu aveti si voi exemple mai recente de coruptie? Vad ca si Banciu,Rares Bogdan, USR,PMP,PLUS SE CULCA SI SE SCOALA CU DRAGNEA SI PSD IN GURA.ALTECEVA NU MAI STIU. SANT IN STARE S-A MINTA TOATA ZIUA.

16 februarie 2019 8:10

v Ghiolbanis avind in vedere ca esti pe post de presedinte de citiva ani si strabati traseul pina la Sibiu, cu toata escorta des, ce contributie ai la realizarea acelei portiuni de autostrada?

15 februarie 2019 23:39

Demagogia celor de la PD=PDL=PNL constă în următorul aspect. Acum pe un buget gândit și conceput de alții ei vin să ”vândă castraveți grădinarului”! Au uitat când au TAIAT 25 % din salarii, 15% din pensii, din îndemnizațiile de creșterea copilului în vârstă de până la doi ani ...! La prostiile și aberațiile celor din PNL=PDL=PD se uită doar RETARDAȚII din #rezist, #vavedem .... și alte CURVE TRADATOARE!

15 februarie 2019 20:10

NAZISTUL de iohanis este deranjat de tot ceea ce este românesc !!!!

15 februarie 2019 20:04

Je Da bai, stim, ca bugetul asta a tăiat fondurile serviciilor care te-au pus, te tin si vor sa te mai puna inca o data. Si o sa-l trimiți inapoi ca nu vrei sa-l accepti si o sa ne apuce vara fără buget. Si nu o să mai ne luam leafa si pensia ca sa iesim in strada, nu împotriva guvernului ci împotriva ta, dar prost cum esti nu realizezi asta. Si ne-am cam saturat de tălpile tale prostești de Gică Contra, ca de altceva nu esti in stare. Apropo, cum a iesit doamna de la audieri, tot mascata ? Si acum, urmezi tu ???

15 februarie 2019 18:51

@Vasilica Negreanu Vad ca-ti place situatia din Corea de Nord. Du-te dracului acolo daca nu-ti place ordinea europeana. Tembelo!

15 februarie 2019 18:40

Ecce Kurrupt Gubernul Meu evident ar fi făcut trotuarul, pardon, bugetul care să reprezinte licitația cu strângere din buci a românilor mei din prezent și care în niciun caz nu s-ar răsfrânge asupra generațiilor viitoare de pizdaci...

15 februarie 2019 18:14

Sandu Cred ca Dl presedinte NU are Habar despre nimic.Este bun doar la smecherii. DOAMNE SCAPANE DE EL pana nu distuge de tot aceasta tara

15 februarie 2019 18:04

@FRATELE HANS Minca-ti-ar .....ca sa fie in regula si gramatical

15 februarie 2019 15:52

@FRATELE HANS Mancati-ar persoanele cu dizabilități și copiii orfani, coliva, caci vad ca altceva nu vreti sa le dati.

15 februarie 2019 15:51

FRATELE HANS Bă,soloMAN, imbecil mai ești, bă! Șterge-te repede pe la gură, că ți-a rămas ceva de la momentul lingerii în c...r pe iohannis.Cu alytă ocazie să fii mai atent, da? Mă, bou cu statut de vită încălțată...

15 februarie 2019 15:44

soloMAN Aceste jeguri ordinare care ne conduc tara nu vor sa dea 150 de lei/luna pentru un copil, desi alocatia de 84 lei/luna nu s-a modificat din 2015, an fata de care inflatia a erodat puterea leului. Chiar daca in 2016 n-a fost inflatie ( s-a redus cota de TVA) dar a fost in 2017 vreo 2%, in 2018 aproape 5%, si acum continua in jur de 3,8%. Pe de alta parte se stie ca numarul copiilor scade, ei nu stimuleaza de loc natalitatea. Ungaria lui Orban nu le cere impozite la cei cu 3-4 sau mai multi copii.Nemernicii astia ce ne conduc neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani. Sper ca macar pedeapsa divina sa va atinga daca romanii nu-s in stare sa va arunce la groapa de gunoi a istoriei.

15 februarie 2019 15:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.