Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce fosta şefă DNA a fost citată, în calitate de suspectă, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, Comisia Europeană a precizat că urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecţie a procurorului-şef al Parchetului European. Pe de altă parte, europarlamentarul german Elmar Brok a condamnat practicile „staliniste” ale puterii politice de la Bucuresti în acest caz.

„Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecţie. E crucial ca toţi candidaţii, selectaţi de un comitet independent, să fie trataţi corect în acest proces”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene în contextul transformării Laurei Codruţa Kovesi în suspect într-un dosar instrumentat de secţia de investigare a magistraţilor, după cum informează publicaţia G4Media. ”În ce priveşte independenţa justiţiei în România, am arătat clar în repetate rânduri că e de importanţă crucială existenţa unei justiţii independente şi profesioniste. Un comitet independent de selecţie a evaluat candidaţii şi a trimis lista scurtă la Parlamentul European şi Consiliul UE”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al executivului european.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.