Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scene de râsu’-plânsu’, cu parlamentarii și bugetul. Împotriva voinței lui Liviu Dragnea, patru parlamentari PSD și ALDE au votat pentru un amendament al opoziției care dă peste cap calculele bugetare ale coaliției. Amendamentul opoziției privind dublarea alocației pentru copii a fost adoptat de Plenul reunit al Parlamentului cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă”. Deci acesta nu ar fi trecut fără votul unora dintre parlamentarii PSD-ALDE-UDMR care, în comisii au votat împotrivă. Alții au recurs la un truc.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, cu scandal un amendament al PNL prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie. Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.  Potrivit situaţiei votului, în favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari şi de la PSD, ALDE şi UDMR, afirmă COTIDIANUL.

Practic, susține CAPITAL, Liviu Dragnea trebuie să majoreze alocațiile copiilor pentru că trei parlamentari au sfidat disciplina de partid și au votat „pentru“. Amendamentul propus în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului de către PNL, care prevedea dublarea alocaţiilor de la 84 de lei la 150, pentru copiii de peste doi ani şi de la 200 la 300 pentru cei sub această vârstă, a fost adoptat cu 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă. Acesta fusese miercuri respins în Comisiile reunite de Buget Finanţe şi Bănci.

De fapt, explică EVENIMENTUL ZILEI, parlamentarii de la cele trei formațiuni au votat pentru, iar ații și-au scos cartelele sau au ieșit din sală, să nu apară că au votat împotrivă. După ce Senatul a respins proiectul de lege privind mărirea alocației pentru copii, liberalii au lansat o listă a rușinii în mediul online, pe Facebook, iar parlamentarii Puterii au fost bombardați de mesaje dure de la cetățeni. Pentru a evita să apară și după acest vot pe lista rușinii cu cei care se pronunță împotriva creșterii alocațiilor pentru copii, care îi expunea la furia oamenilor în teritoriu, unii dintre ei au recurs la acest truc.

ANTENA3 susține că sunt doi parlamentari ALDE și doi parlamentari PSD care au votat acest amendament. Varujan Vosganian a cerut reluarea votului, dar nu s-a mai putut face acest lucru. Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 milioane de lei. Sursa de finanţare indicată pentru majorarea alocaţiilor copiilor o reprezintă deficitul bugetar, care va urca de la 2,55 din PIB la 2,76 din PIB, pentru că nu s-au găsit în buget banii necesari.

Tot plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, amendamentele la bugetul Sănătăţii pe 2019 destinate mai multor programe naţionale, finanţarea fiind făcută prin reducerea bugetelor SRI şi SPP, dar şi al Ministerului Finanţelor.  Un amendament iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vizează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295.000.000 lei pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Finanţarea va fi asigurată prin diminuarea bugetului Ministerului Finanţelor Publice cu aceeaşi sumă. Acest amendament a fost adoptat cu 211 voturi "pentru" şi 106 "împotrivă". Dacă s-ar fi interesat domnul Dragnea, ar fi aflat că în România, dacă te duci la medicul de familie, vitamina D e gratuită, a acuzat opoziția.

Plenul Parlamentului a adoptat, joi, un amendament în baza căruia bugetul SRI se diminuează cu 295 de milioane de lei, de la titlul „Cheltuieli de personal”.
Amendamentul, respins iniţial la nivelul comisiilor de specialitate, a fost iniţiat de parlamentarii PSD şi a fost adoptat cu 213 de voturi pentru şi 115 împotrivă, afirmă ADEVĂRUL. „Se diminuează bugetul Serviciului Român de Informaţii, Anexa 03/31, cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 Ordine publică şi siguranţă naţională, titlul 10 Cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului Român de Informaţii”, prevede amendamentul adoptat.

Banii au fost alocați Ministerului Sănătății pentru programele propuse de Liviu Dragnea, printre care Vitamina D, conform agențiilor de presă. Și SPP pierde  50 milioane de lei, iar SIE – 30 de milioane de lei, potrivit unor amendamente votate joi seară de plenul Parlamentului.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că bugetul va fi întors în parlament de către președintele Klaus Iohannis din cauza diminuării, prin amendamente admise, bugetelor SRI și SPP pe anul 2019, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Intervenţia mea este legată de amendamentele admise pentru SRI şi SPP. Vreau să vă atenţionez asupra unui lucru, l-aţi înşelat pe preşedinte (n.r. - Klaus Iohannis). Aceste bugete au fost prezentate preşedintelui în urma analizei sarcinilor pe care aceste instituţii le au în 2019.

Guvernul nu a dat curs ameninţărilor că trebuie tăiate bugetele, dar o faceţi dumneavoastră în Parlament. Ca atare vreau să vă spun ce ar face un preşedinte responsabil. Primul lucru vă trimite bugetul înapoi, al doilea lucru trimite bugetul la Curtea Constituţională, al treilea lucru ar acuza pe unii dintre politicieni de dezinformarea preşedintelui şi a CSAT-ului, ca să nu mai vorbim de înşelătorie.


Comentarii

PSD SA TAIE PENSIILE SPECIALE In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!

18 februarie 2019 12:37

@15 februarie 2019 23:14 Du-le acolo pe ma-ta nevasta-ta si fiica-ta. SUCCESURI, imbecilule.

17 februarie 2019 18:53

Ionel Tot și-a marit subvenția PSD-ul în bugetul pe 2019 sa-i poată plăti pe spălatorii de creere și propagandiștii de la ANtena 3,Romania TV,TVR-1 Romania 9....Muncește și trage la jug prost de roman mămăligar și dă taxe și impozite la stat să aibă alde Dragnea să tragă din bugetul țării cu Legea în mînă ca să-și plătească avioane particulare să se ducă cu ibovnica blondină la pescuit oceanic sau să facă paranghelii cu lăutari la Scroviștea....iar Draghici-trezorierul PSD-ist să-și plătească chiria la vila din Pipera și să-și ia mașini de lux pentru el și nevastă-sa......

17 februarie 2019 18:01

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Sunt homosexual homofob, distrus de droguri. Unbratat distrus pshic. Cu respect, Paulus, militant PSD.

16 februarie 2019 20:22

Exista partid mai diabolic decat PSD??? Șobolanii P$D s-au opus creșteroi alocaței pentru copii.

16 februarie 2019 20:16

"Salvati" HOMO-Copiii (de parintii lor) Buna seara! Suntem un ONG (specializat în recrutarea de POPO-copii în folosul EURO-bulangiilor LGBT-ORL, n.n.) si am dori sa ne exprimam dezacordul, întrucât masura asta e de natura sa urce pretzurile de achizitzie (cu ridicata, de la domiciliu, de pe strazi, din canale si din fata scolii, n.n.) a copiilor Dvs. de catre noi (si ai nostri, n.n.), precum si pe cel al organelor rezultate din dezmembrarea lor ("ecologica", n.n.). Cu respect, SH-C

15 februarie 2019 23:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.