Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Energiei intenţionează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume, a declarat marţi ministrul Energiei, Anton Anton, în timpul audierilor pentru bugetul Ministerului Energiei din cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

"Vrem să accesăm un program european prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta - sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu - şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze. Adică, centrala de la Craiova o retehnologizăm, alături de centrala aia la 3 kilometri există un depozit, la Gherceşti, iar în depozitul respectiv depozit introducem gaze atunci când avem exces de energie electrică de la eoliene, pentru că noi în România nu avem niciun fel de sistem de acumulare a energiei electrice. În Europa sunt 345 de sisteme de acumulare hidro, şi noi n-avem niciunul în România. Austria mai construieşte 5 acum", a afirmat ministrul Energiei.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

vasile pentru geniul care s-a simtit dator sa-l apere pe anton anton , care este timpul de reactie a unei acumulari hidro si care este timpul de pornire a unei termocentrale pe gaz ?

13 februarie 2019 11:31

UNFORGIVEN Da, remarc ca ne facem a nu intelege ce a vrut să spună. Adică termo-centralele pe gaz, pot depozita resursa de gaz, respectiv energia electrică echivalenta ce ar putea fi produsa cu acel gaz depozitat în perioadele de consum mai redus. Cam lafel cum am depozita iarna apa, sub forma de gheață, ca sa o folosim vara in stare lichidă, dar fără cheltuieli de transformare. PS: Toate tunurile pe Anton, fara dosar beton !

13 februarie 2019 9:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.