Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, a declarat marţi, la Antena 3, că nu are un război personal cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Am aflat că Banca Națională intervine în cursul ROBOR - să nu mai avem discuții în legătură cu faptul că nu poate Banca Națională și Roborul este numai o piață și care rezultă din niște tranzacții. Categoric rezultă din niște tranzacții, niște cotații, dar BNR intervine când vrea să fie roborul jos şi o face când vrea să fie roborul sus de asemenea. Scopul acestei audieri nu a fost să lovesc în Banca Națională, departe de mine gândul acesta.

Eu nu am o problemă, nu am un război personal cu domnul Isărescu, cu atât mai puțin cu Banca Națională. Scopul meu și scopul acestei audieri a fost ca într-un final românii să beneficieze de servicii financiare oneste", a spus Daniel Zamfir, marţi, la Antena 3.

"Suntem departe de așa ceva", a adăugat senatorul ALDE.

"În această audiere am obținut ceva. După vreo două ore de audieri, timp în care domnul Isărescu a susținut încontinuu că procedura în care se stabilește roborul este una perfectă, aflăm din gura domnului Georgescu că se lucrează deja la o altă modalitate de calcul a roborului", a mai spus Zamfir la "Punctul de întâlnire cu Radu Tudor".