Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taximetriştii din Bucureşti vor protesta, din nou, miercuri în Piaţa Victoriei, împotriva aplicaţiilor de tip Uber. Vor fi restricţii de circulaţie în zonă, iar Gabriela Firea solicită Guvernului rezolvarea conflictului, pentru a nu se bloca traficul în Capitală.

„Confederaţia Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea desfăşurării unui miting de protest în Piaţa Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 şi 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenţei neloiale practicate de platformele de tip Uber”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit PMB, organizatorii protestului au renunţat, deocamdată, la protestul din 14 februarie.

„La solicitarea expresă a reprezentanţilor Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie şi să renunţe la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate în urma acţiunii de maine, la sfârşitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul”, se mai arată în comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, solicită Guvernului să găsească o cale de dialog cu taximetriştii, pentru a se evita astfel problema traficului din centrul Capitalei.

Integral pe MediafaxComentarii

VASILE Domnilor, trebuie vazuta esenta acestei situatii! Conceptul UBER presupune ca atunci cand o persoana se deplaseaza cu auto pe un anumit traseu in intreseul lui si in acelasi timp exista o solicitarea a unui cetatean de a se deplasa pe acelasi traseu, PERSOANA INCAUZA POATE TRANSPORTA SI CETATEANUL SOLICITANT! Deci UBER nu inseamna ca stai cu masina la colt de strada si astepti comenzi! aceasta este taximetrie mascata! Orice masina care zilnic face mai mult de 2, maximum 3 curse in sistem UBER inseamna ca face taximetrie mascata! Incercarea jalnica de justificare, a celor implicati in taximetria mascata, cu faptul ca ei platesc taxe nu este relevanta! Ei, probabil platesc impozit pe venit! Si societatile de taxi ar plati impozit pe venit daca ar face si daca nu ar mai fi piratate! Societatile de taxi platesc redeventa, fac anual agrearea, metrologia, ITP(de doua ori pe an), sunt obligati sa aiba asigurarea persoane si bagaje, etc! Iata, acestea platesc foarte multe taxe si impozite pe cand UBER ceea ce incaseaza imparte procentual cu soferii! Conceptul de UBER nu are cum sa permita unor societati comerciale sa faca aceste servicii cu parcul propriu! Deci : RUSINE, RUSINE SA VA FIE si IESI AFARA JAVRA ORDINARA!

12 februarie 2019 21:31

CLONȚ de FIER Firea, de ce nu-ți vezi de-ale tale? De ce nu-ți vii în fire? Dacă nu poți, lasă pe alții, bine? Cum scârțâie ceva, hop, ajutorul Guvernului! Ce e cu tine, doamnă?

12 februarie 2019 20:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.