Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tuns la zero, ca soldații și ca moșnegii care vor să-și ascundă chelia, primarul Clujului a descins la Ostrava în fruntea unei galerii de susținători ai naționalei României în partida cu Cehia din sferturile Fed Cup. Ca să se vadă în camerele de luat vederi că el este șeful cel mare, micul Momo de Cluj s-a îmbrăcat într-un tricou galben și a luat în brațe o tobă uriașă. N-am mai văzut așa ceva decît la Momo, regele festivalului de la Rio, ajuns în tribună la meciurile echipei naționale a Braziliei și un altul, Manolo, cu o pălărie la fel de mare ca oglinda tobei, la meciurile naționalei spaniole. Emil Boc purta această tobă pntru a arăta că el este dirijorul și inima acestei galerii. Evident, noi ne-am dat seama că el vrea neapărat să fie văzut și să transmită un mesaj. Nu se dă în stambă un fost premier al României numai pentru o înghețată sau pentru un pahar cu apă rece! O ipoteză ar fi că Emil Boc urmărește ca pe lîngă susținerea naționalei de tenis cu prilejul acestei partide să atragă simpatia fetelor noastre. Și cu ajutorul lor să aducă la Cluj-Napoca cît mai multe meciuri ale echipei naționale. Ceea ce nu e rău. Dimpotrivă, o asemenea strădanie merită un strop de simpatie în plus.

Sigur, galeria românească de la Ostrava a contat enorm. A pompat optimism și încredere, elan și dăruire, fiind, după cum spunea chiar Monica Niculescu, unul dintre factorii hotărîtori care a contribuit la înclinarea balanței în fantasticul meci de dublu. Emil Boc a fost un spectacol pe care nu l-a izbutit niciodată, nici ca primar, nici ca prim-ministru, nici ca parlamentar. De-a lungul anilor, micuțul Momo de Cluj a fost de-a dreptul lipsit de pregnanță. Cu excepția unui singur lucru. A reușit să direcționeze foarte mulți bani către orașul său. Sigur, operațiunea continuă de pompare de fonduri în orașul ”de la poalele Feleacului”, cum zic crainicii meciurilor de fotbal, a beneficiat și de sprijinul grupului de la Cluj, alcătuit din parlamentari, șefi de servicii secrete, ziariști și oameni de afaceri.

Integral pe CotidianulComentarii

PANTERA TRICOLORĂ Mă cotidianule, încerci să te faci inteligent? Nu reușești! Scrii prostii despre un adevăr normal. Dar zii: tu ai fost la Ostrava? Precis, nu. Ai stat în fața televizorului, ai căutat prin vocabularul tău pipernicit cuvinte cu care să-l jignești pe Primarul Clujului pentru gestul său exemplar, zic eu. Ceea ce n-a priceput cotidianul, a fost un lucru deosebit de simplu și anume că a fost un mesaj cât se poate de clar atât pentru actul incredibil de a „omorî” turneul de tenis de la București de către statul român, un turneu important!, care a și fost mutat la Budapesta, cât și faptul că trei corifei ai tenisului românesc - Halep-Țiriac-Năstase - au pierdut procesul cu BNR, fiind obligați să plătească un milion de euro într-un proces legat de așa-zisele Arene BNR, de fapt o zonă rămasă în paragină, adică exact terenul pe care aveau loc meciurile de tenis ale Turneului „mutat” de Ion Țiriac la Budapesta. Și, fiindcă aminteam de Țiriac, probabil nu multă lume știe că acest „Momo”, cum îl numește cu dispreț articolașul din cotidianul, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, a purtat deja o discuție de principiu, cu Ion Țiriac, în legătură cu înființarea unui turneu de tenis la Cluj-Napoca de valoare mare: 1 milion de euro.... Iată și legătura, sau încă una!, cu prezența lui Emil Boc la Ostrava în fruntea unui număr mare de spectatori la meciul FedCup cu Cehia. Meci extraordinar, rezultat fantastic! Ca să nu mai spun că fetele noastre au preferat Clujul în meciurile de tenis... Cotidianule, e rușinos, zău!

12 februarie 2019 20:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.