Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, dar fără micşorarea vacanţei.

"Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învăţământ, dar aş vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem, iar ceea ce a fost în acest an (...), vacanţa de iarnă începe în 21 decembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci trei săptămâni de vacanţă, două săptămâni de şcoală şi pe urmă iar vacanţă. Dacă reuşim să găsim o formulă să nu micşorăm vacanţele şi să încheiem semestrul înainte de vacanţă de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem", a afirmat Andronescu la Parlament, după dezbaterile din Comisiile reunite de buget-finanţe pe tema bugetului alocat ministerului în anul 2019.

Întrebată dacă încheierea primului semestru al anului şcolar înaintea sărbătorilor de iarnă este o variantă, ministrul a răspuns: "Da, dar fără să micşorăm vacanţa".


Comentarii

Economist Doamna ministru, pe vremea cand aveam si eu un cuvant de spus, pe vremea cand v-am strans mana cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa a universitatii la care lucram, v-am dat un sfat in legatura cu structura anului universitar. E valabil si pentru anul scolar. Vi-l repet. Primul semestru trebuie sa inceapa in ultima saptamana din august si sa se termine inainte de sarbatori. Ar avea exact 17 saptamani ca acum. Vacanta de iarna trebuie sa fie de 3 chiar 4 saptamani. Scolile ar face economii cu energia, iar turismul ar avea incasari frumoase. Cel putin universitatile ar face economii iarna,cu incalzirea, iar vara, caci sesiunea tine pana in iulie, ar face economii nefiind nevoie de aer conditionat. S'apoi s-ar termina cu fragmentarea nejustificata a semestrului (semestrelor). Poate in sem.II de Paste ar fi o mica intrerupere, dar care nu-i chiar necesara.

12 februarie 2019 18:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.