Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă a pregătit o lovitură pentru Liviu Dragnea în creierii nopții. Îngrijorările au luat cu asalt PSD. Se fac calcule și la partidele din opoziție. După ce Lia Olguța Vasilescu a hotărât să renunțe la a mai fi propunerea PSD pentru funcția de ministru la Dezvoltare, Viorica Dăncilă a făcut o mutare șocantă.

Grigore Gîrjoabă este cel ce a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Acesta a fost timp de un an consilierul primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Ulterior, el a devenit consilier al secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Ciprian Roșca, numit de ALDE.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a făcut public cel mai nou sondaj, care arată că preşedintele Klaus Iohannis se clasează pe primul loc la capitolul încrederea în personalităţile politice, cu un scor de 45%, pe când primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a ocupat locul doi, cu un scor de 44%. Este important de menţionat faptul că, deşi primarul PMB se află într-un război deschis cu Liviu Dragnea şi Guvernul, acesta se menţine la cel mai înalt grad de încredere.

Totuși, observă CAPITAL, nici Lia Olguţa Vasilescu nu a trecut neobservată. Fostul Ministru al muncii a ajuns la un grad de încredere de 28%, totul în contextul războiului cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, românii au mai multă încredere în Viorica Dăncilă decât în liderul PSD, Liviu Dragnea. În timp ce premierul a obţinut un scor de 24%, liderul PSD a obţinut doar 22%. Cel mai credibil lider al opoziţiei rămâne Victor Ponta, cel care se bucură de un grad de încredere de 31%. Dacian Cioloş şi Traian Băsescu îl secondează pe Victor Ponta şi sunt la egalitate cu 27%.

Pe de altă parte, 27,8% dintre românii care îşi exprimă o opţiune de vot ar vota cu PSD la alegerile europarlamentare, 26,7% pentru PNL, 10% pentru USR, 9,2% pentru ALDE şi 7% pentru PLUS, arată un sondaj INSCOP, citat de GÂNDUL. Dintre românii care îşi exprimă o opţiune de vot, reprezentând 54,5% din eşantion, 27,8% intenţionează să voteze cu PSD, iar 26,7% cu PNL. Urmează USR cu 10%, ALDE cu 9,2% şi PLUS cu 7%.

De precizat că sondajul a fost demarat înainte de finalizarea negocierilor dintre USR şi PLUS pentru formarea Alianţei 2020, motiv pentru care cele două formaţiuni au fost testate separat. Ar mai depăşi pragul electoral Pro România, care este cotată cu 6,6% din intenţia de vot, şi UDMR, care ar obţine 5,1%. Pentru PMP şi-au exprimat intenţia de vot doar 4,4% dintre respondenţi. ANTENA3 precizează că faţă de luna noiembrie 2018, procentele cu care este cotat PSD rămân aproape neschimbate (27,4% în noiembrie versus 27,6% în ianuarie-februarie), iar PNL câştigă 2,6% din intenţia de vot.

Social- democrații coborât sub pragul de 25%, arată sondajul lunar realizat de IMAS la comanda USR. Și PNL e în scădere faţă de luna decembrie, în timp ce USR stă mult mai bine decât partidul lui Dacian Cioloş. ALDE are cea mai spectaculoasă creştere.

Sondajul IMAS pe luna ianuarie privind intenţia de vot la alegerile europarlamentare, citat de ADEVĂRUL, arată astfel: PSD – 24,5% PNL – 23,3% USR – 13,2% ALDE – 12,8% Pro România – 9,1% PLUS – 7,4% UDMR – 5,7% PMP – 2,5% Alt partid – 1,5%. Sondaj IMAS pe luna decembrie: PSD – 25,2% PNL – 26,1% USR – 11,5% ALDE – 9,6% MRI – 8,1% Pro Romania – 6,2% UDMR – 4,6% PMP – 2,5% PRM – 1,9% PNTCD – 1,6% Alt partid – 2,7%.

Armata, școala și Biserica se bucură de încrederea tinerilor, potrivit unui sondaj realizat de IRES la comanda Ministerului Tineretului și Sporturilor, care vizează categoria 14-35 de ani, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Situația se schimbă însă radical atunci când vine vorba de instituții și partide politice. Astfel, 61 % dintre cei intervievați nu au deloc încredere în partidele politice. În cazul Guvernului, 56% dintre respondenți spun că nu au încredere deloc iar atunci când vine vorba de Parlament, 55% nu au încredere deloc.

Atunci când sunt întrebați care este partidul care le apără interesele, doar 32% consideră că există o astfel de formațiune. Dintre cei care au indicat o astfel formațiune, 22% au indicat USR, în timp ce 16% au răspuns că interesele lor sunt apărate de PNL, iar 14% dintre cei intervievați au indicat PSD. Potrivit sondajului,  5% au indicat Mișcarea România Împreună (actualul Plus, condus de Dacian Cioloș)). Celalte partide au procente nesemnificative de încredere: ALDE 3%, PMP -1 %, UDMR – 1%.


Comentarii

Ecce Kurrupt Analiștii neobosiți ecce la datorie cu hârtia igienică... Arianusul dicktatorului mult iubit altfel trebuie neapărat să fie curat după ce căcănarul face împrăștiat de fiecare dată. Priviți între bucile pizdacilor, acolo ecce zbuciumul...

14 februarie 2019 5:21

Doamnei Doina Cevegaura Speranta nu e suficienta, treci la nivelul urmator rugăciuni. Dacă nici așa nu merge ieși la votare.

14 februarie 2019 3:57

Doina Sper din tot sufletul sa nu mai vina acesti descreierati si nesimtiti la putere pentruy nimic in lume. Fereasca Dumnezeu de asa ceva caci atunci putem cu adevarat sa ne luam lumea-n cap, ar insemna ca totul este pierdut si nimic nu7 o sa mai conteze. Acesti nenorociti sunt in stare sa ne vanda cu tot cu tar, la bucata, numai sa scape ei de puscarie si cu averile intregi, averi facute din banii nostri domnilor care inca mai credeti in acesti oameni si acest partid.

13 februarie 2019 18:59

Pentru Pribeag cu oareșce stima,Grigore Ureche. Cred ca te referi la dosarul "Referendumul". Sau e prea mult, sau prea putin...?!! Rămâi Pribeag. Lipsa de cunostinte nu te absolvă de nimic.

13 februarie 2019 14:23

Pribeagul Linistiti-va, sondajele nu ajuta la nimic. Vine PSD cu; ulei, zahar, galeti rosii de plastic si penalii, agramatii si incompetentii vor fi din nou la putere.

13 februarie 2019 13:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.