Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Trebuie să înțelegem cu toții că acest conflict a fost conceput de Rusia pentru a bloca dezvoltarea Republicii Moldova și de a istovi prin înfometare construcția fragilă a statului RM, de la declarația sa de independență", susţine fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu. Fondator al inistitutului IDIS Viitorul, acesta candidează pe listele blocului reformist ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie. Un scrutin considerat crucial din perspectiva evoluţiilor pe care le-ar putea cunoaşte dosarul tranasnistrean.

"Constatarea mea este că Parlamentul Republicii Moldova este izolat și împins pe un teren secundar în procesul de reglementare, fiind adus în față doar în cazurile în care anumiți actori politici doresc să imprime contactelor ”dintre părți” o anumită bombastică politică. De regulă, unii dintre mediatori consideră că este normal să existe contacte stabilite între Parlamentul RM, organism legitim al Republicii Moldova și organele neconstituționale, dar reprezentative pentru regimul secesionist de la Tiraspol – ceea ce susține idea unei echivalențe, pe care regimul de acolo o exploatează în scopul solicitării unei recunoașteri iminente pe plan internațional", a declarat Igor Munteanu, într-un interviu acordat Laboratorului pentru Analiza Conflictului Transnistrean (LACT).

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.