Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, a cerut unui înalt oficial american să faciliteze o decizie finală a grupului energetic ExxonMobil pentru a produce gaze naturale în Marea Neagră, informează MTI.


În apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, companiile ExxonMobil şi OMV Petrom explorează împreună blocul Neptun, unde primele estimări arată existenţa unor zăcăminte de gaze între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi.

Luni seara, la finalul unei întâlniri care a avut loc la Budapesta cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, oficialul ungar a declarat că i-a cerut lui Pompeo să îndemne ExxonMobil să ia o decizie finală de investiţii în cel mai scurt timp posibil pentru a extrage gaze naturale în Marea Neagră, ceea ce ar permite Ungariei să îşi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale.

Integral pe Digi24Comentarii

Vasile Marin Iata dece propun eu sa stam cuminiti în banca noastra, sasugem EURO-poolla si s-o lasam pe EURO-scroafa Merkel sa ia ieftin de la Putin si sa ne vânda noua scump (în timp de ungurii au ajuns sa-mi sustina mie interesele în SUA, n.m.) - firesc, nu?! Cu respect, VM

12 februarie 2019 22:02

Oltean Nu mai sunt decat scriptic zacamintele Romaniei. Daca ar fi exploatate de o companie de stat romaneasca (in prezent, inexistenta), atunci ar fi fost ale tarii noastre. Asa sunt ale EXXON si OMV, iar Romania primeste redevente (faramituri de la masa imbelsugata a altora). Deci, sa fie clar, Ungaria nu cere Romaniei gaz, ci firmei americane EXXON. Daca Romania nu plateste suficient la EXXON sau OMV, nu va vedea nici macar 1 metru-cub din gazele respective.

12 februarie 2019 15:27

Mai, 9:59 iar ai supt la pula lui Dragnea, de traiesti in alta realitate?! Cu cat te platesc astia din PZD sa debitezi ineptiile astea, spalat pe creier ce esti! Esti pe statele de plata ale PZDeilor cu Gadea, Badea, Stoiceasca, Chirica, Ciuvica, si alte tonomate de la Antene etc?!

12 februarie 2019 11:28

Ce importanță mai are România când este TRĂDATĂ de președintele săi Iohanis, de serviciile de forță = SRI, DNA, ICCJ, BNR .... pnl=pdl=pd, pmp, usr

12 februarie 2019 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.