Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se anunță sfârșitul lui Tudorel Toader! Ministrul Justiției stă pe un butoi cu pulbere care poate exploda în orice clipă. Ar putea fi ultima sa săptămână în Guvern. O mișcare care poate arunca în aer întreaga scenă politică și nu numai. În următoarele zile se va pune extrem de serios problema demiterii ministrului Justiției. Motivul este temporizarea permanentă a iniţiării unor OUG pentru modificarea legilor justiţiei, care de fapt ascunde refuzul acestuia de a-şi asuma responsabilitatea.

„S-a discutat extrem de serios în acest weekend modul în care suntem duşi de nas de Tudorel Toader. I s-a pus în vedere că ori dă OUG cu amnistia şi graţierea, ori pleacă. S-a transformat într-o frână permanentă la tot ceea ce vrem să facem, ne dă doar declaraţii de doi ani", ne-a declarant, pentru EVENIMENTUL ZILEI, un membru marcant al PSD, apropiat de Liviu Dragnea.

De altfel, liderii PSD care au rămas grupaţi în jurul lui Liviu Dragnea i-au reproşat în nenumărate ocazii lipsa de progres în ceea ce priveşte legile justiţiei, amintește CAPITAL. În urmă cu două-trei săptămâni, la una din întâlnirile din weekend, Liviu Dragnea a chemat-o pe Viorica Dăncilă pentru a le da asigurări susţinătorilor săi că nu joacă dublu în ceea ce priveşte soarta unora dintre ei. La aceea întâlnire s-a spus foarte clar că Tudorel Toader refuză să iniţieze OUG, iar premierul Dăncilă a reafirmat că dacă va avea un asemenea document pe ordinea de zi l-ar semna!

Și decanul Baroului Iași, Marius Sebastian Striblea, a scris pe Facebook că va propune o anchetă disciplinară îndreptată spre ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Avand în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, in calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul baroului a sesizarii Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apararii din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificam dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat”, a scris Marius Sebastian Striblea
.
În timp ce avocații sunt în grevă pentru mărirea onorariilor de mizerie cu care aceștia sunt plătiți de stat pentru serviciile „din oficiu” pe care sunt obligați să le presteze, de exmplu pentru un dosar penal un avocat încasează 130 de lei oricât ar dura procesul, Tudorel Toader a obținut pentru ministerul de Justiție în 2019 un buget foarte mic, afirmă CURENTUL.

Și președintele Comisiei Juridice a Senatului, fost ministru al Justiției, Robert Cazanciuc (PSD), a declarat, luni, la dezbaterile din comisiile de resort pe marginea bugetului Ministerului Justiției pe anul 2019, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi trebuit să aibă curajul să vină la discuții și că bugetul propus de minister este „inadmisibil”, fiind de trei ori mai mic decât cel propus de fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache.

„Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveți execuție care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta“, a declarat Robert Cazanciuc, citat de ANTENA3.

Frans Timmermans, prim-viceprședintele Comisiei Europene i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanţă de urgenţă care să introducă recursul în anulare. Ministrul Justiției, Tudore Toader îi răspunde ferm la scrisoare. Timmermans şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.

Precizarile apar in raspunsul Guvernului pentru Frans Timmermans, dupa ce oficialul european i-a scris, pe aceasta tema, la sfarsitul lunii ianuarie, premierului Viorica Dancila. CAPITAL anunță că prim-vicepresedintele Comisiei Europene voia sa stie daca sunt adevarate informatiile privind o posibila ordonanta de urgenta, in cazul persoanelor condamnate de completurile de 5 judecatori.

In cazul modificarilor Codurilor Penale, Toader arata ca au fost mai multe proiecte legislative. Primul a plecat de la propunerea Guvernului si viza transpunerea a doua directive europene importante, privind prezumtia de nevinovatie si spalarea banilor, si corelarea cu deciziile CCR. Un alt proiect a fost demarat in Parlament, de Comisia Iordache. Curtea Constitutionala le-a retrimis in Parlament.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că PSD îl va schimba pe Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției?


Comentarii

@gaozaru bolsevic.... Da-i o limba lunga & baloasa de pofta....gaozarului depistat de tine ! Idiotule !!!

13 februarie 2019 10:49

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD O vreau in cur acum!

13 februarie 2019 10:15

Agentul Romaniei la CEDO, Catrinel Brumar, numita in 2012 de premierul Ponta, a fost executata de Liviu Dragnea cu mana Vioricai Dancila. Aceasta pozitie, al carei non-combat este de importanta maxima pentru Liviu Dragnea personal, a incaput pe mana avocatului lui Florin Salam, Viorel Mocanu. Deci Agentul Romaniei la CEDO se inscrie in modelul capturarii institutiilor statului, doar ca in acest caz nu este vorba doar despre o sinecura, iar miscarea pare sa fi fost premeditata si insotita de inactivarea combatului Romaniei la CEDO. Iar pentru ca opinia publica sa nu afle ce se intampla in cadrul reprezentarii noastre la CEDO, Ministerul de Externe a incalcat legea. comisarul.

13 februarie 2019 9:57

gaozar bolşevic depistat 17:59

13 februarie 2019 0:01

gaozar bolşevic depistat 17:59

13 februarie 2019 0:01

ALEXANDRU LAPUSNEANU PARTEA a I a : TERGIVERSAREA este EVIDENTA! Constatam cu mare amaraciune ca impunerea respectarii cu strictete a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului ... si in Romania ESTE „ca o „RARA AVIS”! Gruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanarie pe justitia romaneasca nu are decat o singura cale : hartuirea, haituirea si tragerea de timp pana la viitoarele alegeri! Si asta fac bine in prezent! Ei stiu prea bine ca, in aceasta legislature(chiar daca azi sau maine mai fura cate un parlamentar cu “ochi albastri”) nu pot face nimic, deoarece electoratul a stabilit altfel decat si-ar fi dorit ei, iar o noua lovitura de stat pentru a instala un nou "guvern al meu" nu mai tine! Miza este in primul rand impiedicarea adoptarii unor acte normative imperios necesare datorita demonstrarii nelegalitatilor si abuzurilor savasite si apoi a dorintei de erodare a actualei majoritati parlamentare dornica( declarativ macar) de stopare si indepartare a acestor abuzuri si nelegalitati! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurile de judecata au fost nelegal constituite! Aveti toate argumentele sa adoptati in regim de maxima urgenta : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea constituirii tuturor completurilor judecatori; 03. Guvernul sa invoce, cu maxima celeritate, la CCR nelegalitatea completurilor de 3 judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. OUG pentru amnistiei si gratierii pentru cauzele in care au functionat protocoalele nelegale.

12 februarie 2019 17:59

ALEXANDRU LAPUSNEANU PARTEA a II a : Toate aceste masuri, de maxima urgenta, trebuiesc initiate de ministrul justitiei! Din pacate cel mai mare dusman al guvernarii este ministrul justitiei! Acesta nu a facut nimic pentru stoparea si eliminarea gravelor abuzuri savarsite si constatate de CCR si de clasa politica responsabila! El, nu face decat sa arunce pe piata bombe care vizeaza nelegalitati savarsite, fara sa-si asume nicio responsabilitate a actelor normative care sa inlature aceste nelegalitati! Acesta este calul troian al guvernarii! Prin tot ceea ce (nu)face, face jocul gruparii de tip mafiot si criminal! Rolul sau este de a crea scandal Jocul murdar pe care-l face ministrul justitiei permite gruparii de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca sa duca acest razboi de uzura. Acum, calul troian se ocupa de alte ... manipulari! Astazi a iesit cu o noua ... bombita, legata de compensatii financiare la recursul compensatoriu! Solutionarea acestor urgente va pune capat luptelor politice existente. Probaibil ca vor vocifera cateava zile insa, in baza evidentelor care vor rezulta in urma adoptarii actelor normative(clamate chiar si de ministrul de justitie vinovat), vor trebui sa inceteze si sa accepte existenta nelegalitatilor si gravelor abuzuri care au distrus familii, cariere si au epurat politic zeci si zeci de cetateni romani de rand nevinovati! Zilele trecute, domnul Tariceanu, dupa decizia(politica?) a CCR care viza desecretizarea hotararii CSAT(care a permis nelegalitatea protocoalelor) afirma : trebuie identificata o solutie rapida! RAPID a fost UITATA de protejatul sau! Procedand altfel nu veti face decat sa faceti jocurile murdare ale guparii de tip mafiot si criminal, iar in acest sens nu merita decat sa va transmitem : PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

12 februarie 2019 17:59

Kuminecăturile Gemene Adică nu le putem da drumul mai devreme și Eurovizionarii le dă despăgubiri din banii noștri oricum așa că mai bine le dăm noi direct și nu ne mai facem că nu înțelegem... Îi dăm și Infractorului nr 1 vreo 500 de euro pentru condamnarea ilegală, 100 pentru fiecare judecător din complet, și am rezolvat. Dacă nu merge, nu merge. Dar să nu zică opoponarii din opopoziție că nu am explorat toate posibilitățile...

12 februarie 2019 17:45

Tudorel Toader Eu propun 1000.

12 februarie 2019 16:50

Liviu Draknea, întruparea lui Satan Trebuie sa dam deținuților câte 100 de euro pentru fiecare zi stată la închisoare.

12 februarie 2019 15:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.